1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. SASA'nın, kredi notu düşürüldü!
SASA'nın, kredi notu düşürüldü!

SASA'nın, kredi notu düşürüldü!

SASA Polyester'in kredi notu, Fitch Ratings tarafından artan refinansman riskleri ve yüksek borç yükü nedeniyle 'CCC'ye düşürüldü. Şirket likidite baskısı altında.

A+A-

Fitch Ratings, artan refinansman riski ve yüksek borç yükünü gerekçe göstererek Pazartesi günü Sasa Polyester Sanayi Anonim Şirketi A.Ş.’nin (SASA) kredi notunu ‘B-‘ seviyesinden ‘CCC’ye düşürdü.

Türk polyester üreticisi, kısa vadeli borçlarının büyük bir kısmını yenileme ve uzun vadeli banka kredileri için resmi feragatname (waiver) alma zorunluluğu nedeniyle potansiyel bir likidite baskısı ile karşı karşıya kaldı. Fitch, yüksek faiz maliyetleri, zayıf polyester piyasası koşulları ve küresel kapasite fazlası nedeniyle şirketin 2025’ten 2027’ye kadar negatif serbest nakit akışı oluşturacağını öngörüyor.

tl-borclanma.webpSASA finansal yükümlülüklerle mücadele ediyor

Fitch’e göre, SASA’nın Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (EBITDA) net kaldıraç oranının 2025 yılında 21 katın üzerine çıkması bekleniyor. Bu oranın, 2027 yılına kadar yüksek tek haneli rakamlara düşmesi öngörülüyor. Haziran 2025 itibarıyla şirketin yaklaşık 2,2 milyar dolarlık kısa vadeli borcu vardı. Ayrıca, kaldıraç oranının sözleşme şartlarını aşması nedeniyle yaklaşık 0,7 milyar dolarlık uzun vadeli borç da kısa vadeli olarak yeniden sınıflandırıldı.

Şirket, sözleşmeden feragat etmek için kredi verenlerle prensipte bir anlaşmaya vardı. Ancak Fitch, bu sürecin ancak 2025 yılının sonunda resmileşeceğini öngörüyor. SASA, kısa vadeli borcun azaltılmasına yardımcı olabilecek potansiyel bir dönüştürülebilir tahvil de dahil olmak üzere alternatif finansman seçeneklerini araştırıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.