1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Savcı mütalasınını açıkladı; Zeydan Karalar, Oya Tekin ve Kadir Aydar için ne talep etti? Oya Tekin tahliye edilecek mi ?
Savcı mütalasınını açıkladı; Zeydan Karalar, Oya Tekin ve Kadir Aydar için ne talep etti? Oya Tekin tahliye edilecek mi ?

Savcı mütalasınını açıkladı; Zeydan Karalar, Oya Tekin ve Kadir Aydar için ne talep etti? Oya Tekin tahliye edilecek mi ?

Bugünkü duruşmada tutukluluklara ilişkin olarak ara karar kurulacak.

A+A-

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasında savcılık esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Aralarında Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, eşi Celal Tekin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da bulunduğu isimler hakkında ceza talep edildi.

Zeydan Karalar görevden uzaklaştırıldı - Son Dakika Haberleri

İstanbul’da görülen ve 200 sanığın yargılandığı davada duruşma savcısı, 104 sayfalık esasa ilişkin mütalaanın özetini mahkemeye sundu. Savcılık, tutuklu Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ile eşi Celal Tekin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar hakkında çeşitli suçlamalar kapsamında ceza verilmesini istedi.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar kimdir, neden gözaltına alındı? - Dünya Gazetesi

Savcılık ayrıca, tutuklu bulunan Oya Tekin’in tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti ise tutukluluklara ilişkin avukat beyanlarının alınmasının ardından gün içerisinde ara karar kurulabileceğini açıkladı.

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin'in emniyet ifadesi: “Aziz İhsan Aktaş'ın hizmetini aksatması nedeniyle beni tehdit etmesi, tacize varan davranışları vardı”

Duruşma çıkışında açıklama yapan Oya Tekin, “Hukukun herkese eşit uygulanmasını istiyoruz. Hukuk bir gün herkese lazım olacak” ifadelerini kullandı.

Mahkemenin bir sonraki duruşmasının 15 Haziran 2026 tarihinde yapılacağı ve bu celsenin karar duruşması olmasının planlandığı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.