1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sedat sözlü’ye dolandırıcılık ithamı
Sedat sözlü’ye dolandırıcılık ithamı

Sedat sözlü’ye dolandırıcılık ithamı

Büyükşehir müteahhidi patladı..!

A+A-

Adana Demirspor Kulübü eski Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü'nün kardeşi Sedat Sözlü'nün, Demirspor'a başkanlık yaptığı dönemde kulübe kesilen çeki şahsi menfaatleri için kullandığı iddia edildi.

İş insanı Ekrem İnaltekin, Adana Demirspor Kulübü'nün borçlarının ödenmesi için yazdığı çekin Sedat Sözlü tarafından 'zimmete geçirmek, başkanlık görevini kötüye kullanmak ve dolandırıcılık' sebepleriyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi müteaahidi İnaltekin'in suç duyurusu:

"23 Haziran 2015 tarihinde yapılan Adana Demirspor Genel Kurulu'nda Sedat Sözlü başkanlığında yönetim kuruluna seçildim. Sedat Sözlü benden kulübün borçlarını ödemek için bir kısım çek talebinde bulundu. Ben de kulüp borçlarına karşlılık ödenmesi sözüyle bir kısım çekleri Sedat Sözlü'ye sundum. Bunlardan bir tanesi de ekte dilekçeye koyduğum 315 Bin TL'lik çektir. Bu çek, Adana Demirspor Kulübü'nün borçlarına karşılık 'hatır çeki' olarak yazılmıştır. Bahse konu çek, şüpheli tarafından bilerek kulüp kayıtlarına alınmayıp, kendi kişisel menfaatleri doğrultusunda kullanılmıştır. Kişisel borçları için kullandığı çeki, benim de tanımadığım bir kişiye vermiştir. Bu kişinin de ciro yolu ile çeki Zafer Demir isimli kişiye vermesi nedeniyle, Zafer Demir bana karşı icra takibi başlatmıştır. Bu çek yüzünden tüm banka hesaplarıma ve mal varlığıma el konulmuştur."

"Kulübün borçlarına kullanmak için çeki benden alıp kendi şahsi borçları için çeki kullanarak beni dolandıran,  aynı zamanda kulübün parasını zimmetine geçiren şahısın cezalandırılmasını talep etmekteyim."

1-005.jpg2-003.jpg3-003.jpg4-003.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum