
Şehir Plancıları'nda yeni dönem: Hedef daha yaşanabilir kentler
TMMOB Şehir Plancıları Odası Adana Şubesi’nde yapılan seçimlerin ardından başkanlığa İlker Söğüt seçildi. Yeni yönetim, dört ili kapsayan bölgede daha yaşanabilir kentler hedefiyle göreve başladı.
TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Adana Şubesi’nde yeni yönetim dönemi başladı. 14 Aralık’ta gerçekleştirilen seçimlerin ardından ŞPO Adana Şube Başkanlığı görevine İlker Söğüt seçildi.
Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illerini kapsayan geniş bir yetki alanına sahip olan ŞPO Adana Şubesi’nde tamamlanan seçim sürecinin ardından, deneyimli şehir plancıları ile genç kuşağın dinamizmini bir araya getiren yeni yönetim, bölge planlamasına yeni bir vizyon kazandırmayı hedefliyor.
İlker Söğüt başkanlığında oluşturulan yeni yönetim kurulunda; Gürkan Öztürk (2. Başkan), Beyza Yücel (Şube Sekreteri) ve Mustafa Uğur Akça (Şube Saymanı) görev aldı. Yönetim kurulunda ayrıca Abdullah Türkel, Merve Uzgöker ve Mehmet Menekşe yer aldı.
Seçim sonrası değerlendirmelerde bulunan ŞPO Adana Şube Başkanı İlker Söğüt, planlama disiplininin özellikle deprem riski altındaki kentler için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Söğüt, yeni dönemde hem meslektaşların haklarını savunacaklarını hem de kentlerin sağlıklı, adil ve sürdürülebilir biçimde gelişmesi için yerel yönetimlerle iş birliği içinde çalışacaklarını ifade etti. Deprem sonrası yeniden yapılanma sürecindeki Hatay ile hızla büyüyen Mersin–Adana aksındaki planlama sorunlarının öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldığı belirtildi.
Yeni yönetimin, akademik bilgi ile saha tecrübesini bir araya getiren bir anlayışla hareket edeceği kaydedilirken, imar uygulamaları ve kentsel dönüşüm projelerinde daha etkin bir rol üstlenilmesi hedefleniyor.

Göreve geldikten sonra ilk sosyal sorumluluk etkinliğini LÖSEV iş birliğiyle gerçekleştiren ŞPO Adana Şubesi, “Minik Kahramanlarla Geleceği Planlıyoruz” sloganıyla düzenlenen etkinlikte, lösemiyle mücadele eden çocuklarla bir araya geldi. Etkinlikte çocuklar hayal ettikleri parkları, yaya ve bisiklet yollarını çizerek kendi kent tasarımlarını oluşturdu.
Öte yandan yeni yönetimin, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay’da saha incelemeleri yapacağı ve depremzedelerle bir araya geleceği bildirildi. Bu kapsamda 7 Şubat’ta, Adana Ticaret Odası’nda “Deprem ve Kentsel Planlama: Yapısal Kırılganlıktan Sistemik Dirençliliğe” başlıklı bir panel düzenlenmesi planlanıyor.
Panelde, kentlerin afetlere karşı yalnızca yapı güvenliğiyle değil; altyapı, ekoloji, ekonomi ve sosyal yapı bütünlüğü içinde nasıl daha dirençli hale getirilebileceği ele alınacak.



HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.