1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Şehit yemeği üzerinden rant iddiası
Şehit yemeği üzerinden rant iddiası

Şehit yemeği üzerinden rant iddiası

Ceyhan'da şehit aileleri üzerinden “59 bin liralık vurgun” yapıldığı iddia edildi.

A+A-

Ceyhan Belediyesi’nde önceki dönem AK Parti Belediye Başkanı Ali Alper Boydak döneminde Gazi ve Şehit Aileleri’ne “yemek verilecek” denilerek, kesilen faturanın tamamının bu organizasyona harcanmadığı ileri sürüldü.

Çukurova Metropol Gazetesi'nin haberine göre, Ceyhan’da Esra Bünül’ün sahibi olduğu Vuslat Gıda  adlı yemek şirketine 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda  “Şehit ailelerine yemek” ikramı dolayısı ile Ceyhan Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne (4400 KDV) olmak üzere toplam 59.400 TL. fatura kesildi.

‘AK PARTİ DÜZENLEDİ; BELEDİYE ÖDEDİ’
İddiaya göre; Ceyhan'da Ak Parti İlçe Gençlik Kolları 2018 yılında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıldönümünde şehit aileleri, gaziler ve yakınları için yemek düzenledi. Yemekte ailelere tavuk sote, pilav, tatlı ve su ikram edildi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı yemek organizasyonu, Ak Parti Ceyhan İlçe Başkanı Muhammed İslam Bünül'ün kuzeni Esra Bünül'e ait Vuslat Gıda'da gerçekleştirildi. Tepki çeken gelişmeler ise bundan sonra yaşandı. Ak Parti Ceyhan İlçe Gençlik Kolları'nın düzenlediği yemek için dönemin Ak Partili Ceyhan Belediye Başkanı Ali Alper Boydak'ın yönettiği belediyeye 11 Eylül 2018 tarihinde 55 bin lira yemek bedeli, artı KDV olmak üzere toplam 59 bin 400 lira tutarında fatura kesildi.

‘FATURA SAHİBİ İLÇE BAŞKANIN KUZENİ’
Yemekte ailelere tavuk ve tatlı ikramında bulunulduğu, normalde 2-3 bin lira olması gereken fatura tutarının ise bu kadar büyük meblağda olmadığı ileri sürüldü. Vatandaşlar, “Şehit aileleri üzerinden vurgun anlamına gelen”  faturanın AK Parti Ceyhan İlçe Başkanı Muhammed İslam Bünül'ün kuzeni Esra Bünül'e ait Vuslat Gıda firması adına kesilmesine tepki gösterdi. Öte yandan AK Parti Ceyhan İlçe Gençlik Kolları'nın düzenlediği yemeğin faturasının, o dönemki Ak Partili Ceyhan Belediye Başkanı Ali Alper Boydak'ın yönettiği belediye tarafından ödenmesi ise kamuoyunda rahatsızlık uyandırdığı öğrenildi. 

fatura.png
‘FATURAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA BEKLİYOR’
Vatandaşlar, AK Parti İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenmesine karşın Ceyhan Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nün ödeme yaptığı faturanın “etik” olmadığını ifade ederek, “Tavuklu menünün sunulduğu yemeğin normalde 2-3 bin lira olması gereken fatura tutarının,  bu kadar büyük rakamlara kesilmesi doğru değildir. Şehit aileleri gibi hassas bir konu üzerinden rant elde edilmesi, üstelik bunun Ak Parti İlçe Başkanı'nın kuzenine ait bir firma aracılığıyla yapılması 'Yok artık' dedirtecek, cinsten bir davranıştır. Kamuoyu faturayla ilgili dönemin Ceyhan Belediye Başkanı Ali Alper Boydak, faturayı kesen Vuslat Gıda sahibi Esra Bünül ile kuzeni Ak Parti İlçe Başkanı Muhammed İslam Bünül'den açıklama bekliyor.” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.