1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Şehitler sonrası MSB ve Ömer Çelik'ten açıklama!
Şehitler sonrası MSB ve Ömer Çelik'ten açıklama!

Şehitler sonrası MSB ve Ömer Çelik'ten açıklama!

Milli Savunma Bakanlığı İdlib'den gelen acı haberi duyurdu.

A+A-

Eli kanlı rejim güçleri Suriye'nin kuzeyinde kendi halkını öldürmeye devam ederken Türkiye'ye yönelik saldırgan tutumuna da devam ediyor. İdlib bölgesinde hava saldırısı neticesinde 2 askerimiz şehit düştü 

MSB'den yapılan açıklama şu şekilde:

Ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan unsurlarımıza yapılan hava saldırısı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Belirlenen hedefler ateş altına alınmış, alınmaya devam edilmektedir. 

Bugüne kadar olduğu gibi şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamış, bundan sonra da bırakılmayacaktır. Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz.

50'DEN FAZLA REJİM UNSURU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İdlib bölgesindeki çeşitli kaynaklardan alınan son bilgilere göre; 50’den fazla Rejim unsuru, 5 tank, 2 zırhlı personel taşıyıcı, 2 silahlı pikap, 1 obüsün imha edildiği öğrenilmiştir.

TÜRKİYE'DEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'de gerçekleştirilen alçak saldırının ardından sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, "İdlip’te şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milli Savunma Bakanlığımızın da açıkladığı gibi; Aziz şehitlerimizin kanı hiçbir zaman yerde kalmadı, bundan sonra da kalmayacak!" dedi

HESAP VERECEKLER !

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İdlib'deki saldırıya ilişkin, "Suriye'yi kana, teröre, gözyaşına açık hale getiren kim varsa insanlık önünde hesap verecektir." ifadesini kullandı.

Altun, Twitter'dan yaptığı açıklamada, İdlib'de barışı temin etmek ve insani yardım faaliyetlerini yönetmek üzere bulunan askerlere rejim tarafından gerçekleştirilen saldırıda 2 askerin şehit olduğunu, 5 askerin yaralandığını belirtti.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere acil şifalar dileyen Altun, şunları kaydetti:

"Devletimiz şehitlerimizin kanını yerde bırakmamış, bırakmayacaktır.  Suriye'yi kana, teröre, gözyaşına açık hale getiren kim varsa insanlık önünde hesap verecektir. Devletimiz büyüktür, milletimiz azizdir, vatanımız kutsaldır."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Suriye rejimi tarafından düzenlenen hava saldırısında 2 kahraman askerimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kahramanlarımıza şifa diliyoruz. " açıklamasında bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.