Adana’da ’fiyat listesi’ denetimi: Listesi olmayanlara ihtar verildi

Adana'da zabıta ekiplerinin kafe ve restoranlara yönelik uyguladığı "fiyat listesi" denetimi sürüyor.

Adana'da zabıta ekiplerinin kafe ve restoranlara yönelik uyguladığı "fiyat listesi" denetimi sürüyor. İş yerinin önüne liste asmayanlara işlem yapılırken, liste asan esnaf ve vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını söyledi. Liste asmayanlar ise fiyat tabelası sipariş verdiklerini ancak siparişin kendilerine ulaşmadığını söyledi.

Restoranlarda kapı önünde olması gereken fiyat listesi zorunluluğu 1 Ocak'ta başladı. Kapılara konulan fiyat listesinin masalarda da siparişten önce hazır olması gerekiyor. Ticaret Bakanlığı, düzenlemeyle ilgili esnaf odalarını 1 Ocak'tan önce bilgilendirerek, düzenlemenin detaylarını paylaştı.

Kapı önüne fiyat listesi koymayanlara ihtar

Ancak Adana'da bazı işletmeler halen kapı önüne fiyat listesi koymadı. Çukurova Belediyesi zabıta ekipleri ise Turgut Özal Bulvarı'nda fiyat listesi denetimine çıktı. Ekipler işletmeleri tek tek kontrol etti ve fiyat listesi olmayan kafe ve restoranlara ihtar verdi.

Sipariş yetişmedi bahanesi

Fiyat listesi asmayan esnaf ise fiyat tabelası siparişini verdiklerini ancak yoğunluktan dolayı kendilerine gelmediğini söyledi.

1 hafta süre verildi

Zabıta ekipleri işletmelere, 1 hafta sonra tekrar kontrol yapacaklarını ve yine fiyat listesi olmaz ise cezai işlem uygulayacaklarını söyledi.

EKONOMİ Haberleri

Kira krizi derinleşiyor: İşte Türkiye’de en uygun kira sunan 15 il
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? SGK uzmanı rakam verdi!
TOKİ Adana Tufanbeyli Kura Sonuçları Açıklandı! Hak Sahipleri Belli Oldu
Üretime dokunmuşlardı! Abdioğulları Adana’nın kalbine de dokunacak!
Çiçekçilerde Öğretmenler Günü yoğunluğu: Buket yerine saksı çiçekleri tercih ediliyor