Adana’da hayvancılık destek başvuruları yarın sona eriyor

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı ikinci dönem büyükbaş ve küçükbaş hayvan destekleme başvurularının 15 Haziran 2026’da sona ereceğini duyurdu. Yetiştiricilerden işlemlerini belirtilen süre içerisinde tamamlamaları istendi.

Adana’da büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerini ilgilendiren destekleme başvurularında son güne girildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, başvuruların yarın sona ereceğini belirterek üreticilere tarih konusunda hatırlatmada bulundu.

Küçükbaş başvuruları birlik aracılığıyla yapılacak

Küçükbaş hayvan desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin başvurularını Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla gerçekleştirebileceği bildirildi.

Büyükbaş hayvan desteklemesinde ise birlik üyesi olan yetiştiricilerin bağlı bulundukları birliğe, üyeliği bulunmayanların da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat etmesi gerekiyor.

İlk dönemde başvuranlar yeniden başvurmayacak

Açıklamada, 2025 yılı birinci dönem hayvancılık desteklemesi için başvuruda bulunan yetiştiricilerin ikinci dönem için yeniden işlem yapmalarına gerek olmadığı belirtildi.

Yetkililer, desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin 15 Haziran tarihine kadar başvurularını tamamlamaları çağrısında bulundu.

GÜNDEM Haberleri

Adana Valisi Mustafa Yavuz duyurdu: Yurt başvurusu yapan tüm öğrenciler yerleştirildi
Karataş’ta okul kantinlerine zabıta denetimi
Adana’da 16 yaşındaki Erkan Efe Dağoğlu’nu öldüren sanığa 23 yıl 6 ay hapis
İsrail bağlantılı dolandırıcılık şebekesine operasyonda Adanalı isim de gözaltında
Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten Ahmet Yarar’a ziyaret