Adana’da sanayiciler ile akademisyenleri buluşturacak protokol imzalandı

Çukurova Üniversitesi ile Adana Sanayi Odası (ADASO) arasında, sanayi kuruluşlarının teknik ve teknolojik sorunlarını akademik uzmanlıkla buluşturmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Adana Sanayi Odası (ADASO), üniversite ve sanayi arasındaki iş birliğini geliştirmek amacıyla “Akademi-Sanayi İş Birliği Platformu Protokolü”ne imza attı.

Çukurova Teknokent tarafından Çukurova Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçirilen platformun protokolü, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş ile ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç tarafından imzalandı.

Platformla Adana’daki sanayi kuruluşlarının üretim, teknoloji ve yönetim alanlarında karşılaştıkları sorunların üniversitenin akademik birikiminden yararlanılarak çözülmesi hedefleniyor.

Sanayicilerin talepleri akademisyenlerle eşleştirilecek

Yeni sistem sayesinde sanayi kuruluşları; teknik sorunlarını, Ar-Ge ve ürün geliştirme ihtiyaçlarını, verimlilik ve süreç iyileştirme taleplerini platform üzerinden iletebilecek.

Başvurular ilk aşamada yapay zekâ destekli ön eşleştirmeden geçirilecek. Ardından Çukurova Teknokent koordinasyonunda yapılacak değerlendirmeyle firmaların ihtiyaçlarına uygun akademik uzmanlık alanları belirlenecek. Böylece sanayicilerin ilgili akademisyenlere daha hızlı ulaşması ve ortak çözüm geliştirmesi amaçlanıyor.

“Üniversitenin bilgi birikimini sanayiyle buluşturuyoruz”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, üniversitede üretilen bilgi ve uzmanlığın toplumun ve ekonominin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmasının önemine dikkat çekti.

Çukurova Üniversitesinin akademik birikimini Adana sanayisinin ihtiyaçlarıyla buluşturmak istediklerini belirten Beriş, platformun mevcut sorunların bilimsel yöntemlerle çözülmesine ve yeni ürün ile teknolojilerin geliştirilmesine katkı sunmasını hedeflediklerini ifade etti.

Kıvanç: Doğru uzmanla hızlı çözüm hedefleniyor

ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç da üniversite-sanayi iş birliğinin işletmelerin rekabet gücünün artırılması açısından önemli olduğunu belirtti.

Kıvanç, platform aracılığıyla sanayicilerin üretim, verimlilik, Ar-Ge ve teknolojik dönüşüm alanlarındaki ihtiyaçlarının doğru akademik uzmanlarla buluşturulmasını amaçladıklarını söyledi. İş birliğinin yeni projelerin ve ürünlerin geliştirilmesine de katkı sağlamasının beklendiğini kaydetti.

Adana’daki sanayi kuruluşlarının platforma isbirligi.cukurovateknokent.com adresi üzerinden ulaşabileceği bildirildi.

GÜNDEM Haberleri

Kozan’da iki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 kişi yaralandı
Teslim olmak istemeyen firari önce ateş açtı, sonra el bombasının pimini çekti
Adana’da kesinleşmiş hapis cezası olan şahıs elindeki patlayıcıyla polise direniyor
Adana’da gazi uzman çavuşa kiracısından tornavidalı saldırı
Genç Kadınlar Boks Milli Takımı, şampiyonalar öncesi Kozan’da kampa girdi