Ahmet Selçuk İlkan’ın 50. sanat yılı yolculuğu Adana’dan başladı

Şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan, sanat yaşamının 50. yılı dolayısıyla düzenlenen konserlerin ilkinde doğduğu şehir Adana’da sevenleriyle buluştu. Sarıçam’daki gece, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Ahmet Selçuk İlkan’ın yarım asırlık sanat hayatı dolayısıyla düzenlenen “50. Sanat Yılı Konseri”, Sarıçam Belediyesi ana sponsorluğunda Ferdi Tayfur Sanat Merkezi ve Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Geceye Adana Vali Yardımcısı Hasan Balcı, MHP Adana İl Başkanı Hakan Yıldırım, MHP MYK Üyesi Mustafa İzgioğlu, Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, yerel sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Unutulmaz eserler seslendirildi

Sanat hayatı boyunca kaleme aldığı şiir ve şarkı sözleriyle geniş bir dinleyici kitlesine ulaşan Ahmet Selçuk İlkan, 50. sanat yılı yolculuğunun ilk konserinde Adanalılarla bir araya geldi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurt dışından gelen sanatseverlerin de katıldığı gecede İlkan’ın unutulmaz şiirleri ve eserleri seslendirildi. Program boyunca katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

“Sarıçam kültür ve sanatın merkezi haline geldi”

Konserin ardından açıklamada bulunan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Ahmet Selçuk İlkan’ın yarım asırlık sanat yolculuğuna doğduğu şehirde tanıklık etmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Uludağ, “Bugün burada yalnızca bir konser gerçekleştirmedik. Türk edebiyatına ve müziğine 50 yıl boyunca katkı sunan kıymetli hemşehrimiz Ahmet Selçuk İlkan’ın sanat yolculuğuna hep birlikte tanıklık ettik. Bu anlamlı geceye katılan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Sarıçam Belediyesi olarak kültüre, sanata ve sanatçılara destek vermeyi sürdüreceklerini ifade eden Uludağ, ilçenin sporun yanı sıra kültür, sanat ve sosyal yaşam alanında da Adana’nın öne çıkan merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Bahçeli’nin selamlarını iletti

Başkan Bilal Uludağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ahmet Selçuk İlkan’ın 50. sanat yılı dolayısıyla çiçek gönderdiğini ve programa katılanlara selamlarını ilettiğini açıkladı.

Uludağ, Bahçeli’nin İlkan’a sağlık, başarı ve uzun yıllar sürecek verimli bir sanat yaşamı dilediğini belirtti.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen gece, Ahmet Selçuk İlkan’ın eserleri eşliğinde çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

GÜNDEM Haberleri

Adana Valisi Mustafa Yavuz duyurdu: Yurt başvurusu yapan tüm öğrenciler yerleştirildi
Karataş’ta okul kantinlerine zabıta denetimi
Adana’da 16 yaşındaki Erkan Efe Dağoğlu’nu öldüren sanığa 23 yıl 6 ay hapis
İsrail bağlantılı dolandırıcılık şebekesine operasyonda Adanalı isim de gözaltında
Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten Ahmet Yarar’a ziyaret