Ben Maker Üretim Becerileri Atölyesi tanıtıldı

Atölyenin devlet okullarına kazandırılmasıyla, projenin çocukların gelişimine katkıda bulunması amaçlanıyor

Ben Maker ve Adana Bürosit’in iş birliğiyle çocukların el becerilerini geliştirecek Ben Maker Atölyesi’nin tanıtımı yapıldı. Düzenlenen etkinliğe, Ben Maker ve Bürosit AŞ'nin kurucusu Fahrettin Gülener, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, AOSB Başkan vekili Ömer Kaya, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe katıldı.

Ben Maker adıyla sunulan atölyede 7-12 yaş arası çocukların, el-göz-beyin koordinasyonlarını geliştirmek, üretim becerilerini artırmak amaçlanıyor. Başta eğitim kurumları olmak üzere çocuklarla temas eden her alanda kullanılabilecek şekilde tasarlanan atölyede aynı anda 24 çocuğun çalışma yapmasına imkân sunuluyor.

Güvenliğin üst seviyede tutulduğu Üretim Becerileri Atölyesinde kullanışlı ahşap şekillendirme ekipmanları ön plana çıkıyor. Torna, matkap ve zımparalı testere modülü ile çocuklar, ahşabın renkli dünyasına hayal güçleriyle şekil veriyor.

Fahrettin Gülener konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Adana’da şu anda iki özel okula atölyelerimizin kurulumunu gerçekleştirdik. Minyatür makinalardan oluşan atölyelerin kuruluş amacı, çocuklarımızın el becerilerinde yaşadığı problemleri çözmekti. Bu problemlerin üstesinden gelebilmemiz için de devlet okullarımıza atölyelerin kurulması gerekiyor. Atölyelerde Millî Eğitim Bakanlığı müfredatı ile eş zamanlı bir çalışma yürütüyoruz. Bu da öğrencilerimizin el becerileri noktasında gelişimine ve eğitimine katkı sağlıyor. Adanalı iş adamlarımızın eğitim adına yaptığı bağışlarla devlet okullarımıza Ben Maker Atölyeleri kurulacak, katkı sağlayan herkese şimdiden Adana adına çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Ben Maker Atölye projesiyle çocuklara keşfetme duygusu, özgüven ve sorumluluk, tasarımsal düşünce, geleceğe hazırlık, inovatif düşünce, eğlenerek öğrenme ve üretim sevgisinin kazandırılması amaçlanıyor.

EĞİTİM Haberleri

Bu okul yapay zeka ile hem öğrenci takibi sağladı hem de sıfır atık tasarrufuna geçti
Pozantı'da ilkokul öğrencilerine trafik eğitimi
Kozan Meslek Yüksekokulu'nun merdivenlerindeki engel belediye işbirliği ile kaldırıldı
Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitimini 12'si kadın 50 kursiyer başarıyla tamamladı
Zeki Kıvanç’ın final öğrencileri ile ders niteliğindeki söyleşisi