Ben Maker Üretim Becerileri Atölyesi tanıtıldı

Atölyenin devlet okullarına kazandırılmasıyla, projenin çocukların gelişimine katkıda bulunması amaçlanıyor

Ben Maker ve Adana Bürosit’in iş birliğiyle çocukların el becerilerini geliştirecek Ben Maker Atölyesi’nin tanıtımı yapıldı. Düzenlenen etkinliğe, Ben Maker ve Bürosit AŞ'nin kurucusu Fahrettin Gülener, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, AOSB Başkan vekili Ömer Kaya, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe katıldı.

Ben Maker adıyla sunulan atölyede 7-12 yaş arası çocukların, el-göz-beyin koordinasyonlarını geliştirmek, üretim becerilerini artırmak amaçlanıyor. Başta eğitim kurumları olmak üzere çocuklarla temas eden her alanda kullanılabilecek şekilde tasarlanan atölyede aynı anda 24 çocuğun çalışma yapmasına imkân sunuluyor.

Güvenliğin üst seviyede tutulduğu Üretim Becerileri Atölyesinde kullanışlı ahşap şekillendirme ekipmanları ön plana çıkıyor. Torna, matkap ve zımparalı testere modülü ile çocuklar, ahşabın renkli dünyasına hayal güçleriyle şekil veriyor.

Fahrettin Gülener konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Adana’da şu anda iki özel okula atölyelerimizin kurulumunu gerçekleştirdik. Minyatür makinalardan oluşan atölyelerin kuruluş amacı, çocuklarımızın el becerilerinde yaşadığı problemleri çözmekti. Bu problemlerin üstesinden gelebilmemiz için de devlet okullarımıza atölyelerin kurulması gerekiyor. Atölyelerde Millî Eğitim Bakanlığı müfredatı ile eş zamanlı bir çalışma yürütüyoruz. Bu da öğrencilerimizin el becerileri noktasında gelişimine ve eğitimine katkı sağlıyor. Adanalı iş adamlarımızın eğitim adına yaptığı bağışlarla devlet okullarımıza Ben Maker Atölyeleri kurulacak, katkı sağlayan herkese şimdiden Adana adına çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Ben Maker Atölye projesiyle çocuklara keşfetme duygusu, özgüven ve sorumluluk, tasarımsal düşünce, geleceğe hazırlık, inovatif düşünce, eğlenerek öğrenme ve üretim sevgisinin kazandırılması amaçlanıyor.

EĞİTİM Haberleri

Küçük öğrenciler, unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarıyla tanıştı
Çocuk Vali Şimşek, "Yüzme havuzu sayısı artırılsın çocuklar boğulmasın"
Adana’da "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasının ödülleri verildi
Kozan’da 18 Okulun Müdürü Değişti
Gündoğdu’da Uluslararası Üniversite Fuarı yapıldı