Çiftçiler yardım bekliyor: Kilosu 20 TL'ye çıkan biberi sel vurdu

Adana'da ve Mersin'de 3 gündür süren sağanak nedeniyle tarlaları su basarken, çiftçiler tahliye için yetkililerden yardım istedi.

Kentte 3 gündür etkili olan yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezindeki bazı cadde ve sokakların yanı sıra tarım arazileri su altında kaldı. İmkanı olan bazı çiftçiler motorlu pompalarla suları tahliye etmeye çalışırken, bazıları da yetkilerden yardım istedi. 

Çukurova toprağında etkili olan yağmurlar sonrasında mağduriyet yaşayanlar arasında Tarsus Özel Bahşiş Köyü'nde çiftçilik yapanlar da bulunuyor. Tarsuslu çiftçiler bakanlık, tarım müdürlüğü ve belediyeden yardım bekliyor. 

'Zararımız büyük'

Kucuksaat.com'a ulaşan Tarsuslu çiftçiler, "Böyle devam eder ve sular çekilmezse birçok hastalık ürünlerimize zarar verecek. Zararımız çok büyük. Yetkili mercilere başvurmamıza rağmen sonuç alamadık" dedi.

Öte yandan çiftçiler tarla ve bahçelerde sular çekildikten sonra hasar tespit çalışmalarının yapılmasını bekliyor.

EKONOMİ Haberleri

Bayram öncesi lokum ve şekerleme satışları arttı
İlk kez ev alacaklara iyi haber! Resmen bu faizle konut verilecek
FED faiz kararı öncesi altın alınır mı satılır mı? İslam Memiş uyardı
Doğan’dan limon ithalatı değerlendirmesi: "Depoda ürünü olan üretici zorlanabilir"
Temassız ödemelerde yeni tuzak: Ekranda bu uyarıyı görürseniz sakın onaylamayın!