ÇÜ Devlet Konservatuvarında akademisyenler ilk kez aynı sahnede

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları, “Sahnede Bu Kez Biz Varız” konserinde ilk kez ortak bir projede buluşacak. Ücretsiz etkinlik, 18 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı, kuruluşundan bu yana ilk kez öğretim elemanlarını aynı konser projesinde bir araya getirmeye hazırlanıyor. "Sahnede Bu Kez Biz Varız" adıyla düzenlenecek etkinlik, 18 Haziran’da ÇÜ Devlet Konservatuvarı Şenay Kurt Eker Salonu’nda gerçekleştirilecek. Farklı sanat dallarında görev yapan akademisyen sanatçıların sahne alacağı konser, konservatuvarın sanatsal birikimini izleyiciyle buluştururken kurum tarihinde de özel bir yere sahip olacak.

Konservatuvar tarihinde bir ilk yaşanacak

"Sahnede Bu Kez Biz Varız" konseri, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği ilk ortak akademisyen konseri olma özelliğini taşıyor. Etkinlik kapsamında konservatuvarda görev yapan öğretim elemanları, kendi sanat alanlarındaki performanslarını aynı sahnede sergileyecek.

Bu yönüyle konser, yalnızca bir müzik etkinliği olmanın ötesinde, kurum bünyesindeki akademik ve sanatsal birikimin ortak bir projede buluşmasını sağlayacak. Konservatuvarın farklı bölümlerinde görev yapan sanatçıların aynı programda yer alması, disiplinler arası sanat anlayışını da ortaya koyacak.

Farklı enstrümanlar ve sesler aynı programda buluşacak

Konserde geniş bir repertuvar sanatseverlerle buluşacak. Program kapsamında piyano, keman, viyola, viyolonsel, fagot, trompet ve şan alanlarından eserler seslendirilecek.

Farklı müzik disiplinlerini bir araya getiren etkinlik, izleyicilere zengin bir konser deneyimi sunmayı hedefliyor. Akademisyen sanatçıların yorumlarıyla sahnelenecek eserlerin, klasik müzik ve sahne sanatlarına ilgi duyanlar için özel bir program oluşturması bekleniyor.

Prof. Akbaş: Ortak üretim kültürünü yansıtacak

ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ülviyye Akbaş, etkinliğin kurum tarihi açısından önemli bir anlam taşıdığını belirtti.

Akbaş, konserin konservatuvarın yıllar içinde oluşturduğu sanatsal birikimi görünür kılacağını ifade ederek, aynı zamanda kurum içindeki ortak üretim kültürünün de sahneye taşınacağını vurguladı. Akademisyenlerin sanatçı kimlikleriyle bir araya gelmesinin, öğrenciler ve sanatseverler için de ilham verici bir deneyim oluşturacağını kaydetti.

Konser ücretsiz olarak izlenebilecek

18 Haziran’da düzenlenecek "Sahnede Bu Kez Biz Varız" konseri, ÇÜ Devlet Konservatuvarı Şenay Kurt Eker Salonu'nda gerçekleştirilecek. Etkinliğin halka açık ve ücretsiz olduğu bildirildi.

Sanatseverler, konservatuvar akademisyenlerinin ilk kez birlikte sahne alacağı bu özel konseri herhangi bir ücret ödemeden izleyebilecek.

KÜLTÜR SANAT Haberleri

Toros Destanı'na büyük ilgi
Adanalı Nazende Korosu KKTC’de sahne aldı
Doğal Park’ta Nurettin Rençber rüzgarı esti
Adana’da sanatseverleri buluşturan sergi
Adanalı oyuncu Görkem Sevindik’in yeni dizisi belli oldu