Narenciye bahçesini sarımsak tarlasına dönüştürdü

Adana'nın Kozan ilçesinde 10 dönüm narenciye bahçesinde ağaç arasındaki boşluklara sarımsak ekerek değerlendiren üretici toprağının her karışında üretim yapıyor.

Diğer üreticilerin "olmaz" dediği narenciye bahçesindeki ağaç aralarında sarımsak yetiştiren Battal Yavuz, bu yolla 5 dönümde yaklaşık 10 ton sarımsak hasat elde ettiğini söyledi.

Adana - Kozan karayolunun 7. kilometresindeki narenciye bahçesindeki sarımsakları görenlerin şaşırdığını belirten Yavuz, "Ağaçların arasına sarımsak ekilmez diyorlar. Ben sürekli ekiyorum. Yaklaşık 10 ton sarımsak bekliyoruz. Bu sene 7,5 TL ile 15 TL arasında satıldı. Geçen yıl 10 dönümde 20 ton sarımsak ürettim. 10 dönüm sarımsak ekmiştim 5 TL'den benden aldılar. Ben kazanamadım ama 10-15 TL'den satıldığını öğrendim. Bu sene alıp satan kazandı. Çiftçiden 5 TL'ye alıp, 15 TL'ye satmak yanlış. Alıp satanın masrafı çiftçi kadar değil. Sarımsakta bu sene talep yoğun olacak gibi. İnşallah pandemi de olduğu gibi 50-100 TL olmasın" diye konuştu.

EKONOMİ Haberleri

Doğan’dan limon ithalatı değerlendirmesi: "Depoda ürünü olan üretici zorlanabilir"
Temassız ödemelerde yeni tuzak: Ekranda bu uyarıyı görürseniz sakın onaylamayın!
Öğrencilere müjde: Aylık 2 Bin TL'lik "kantin kartı" geliyor!
Dev banka korkutucu tahmin yaptı! Petrol için 21 gün uyarısı yapıldı
2. el araç alacaklara uyarı! Piyasaların beklediği tarih verildi