Öldürülen okul müdürü için Adana’da öğretmenler yarın iş bırakacak

Adana'da bazı öğretmenler, İstanbul'da özel bir lisede müdür olarak görev yapan İbrahim Oktugan'ın öldürülmesine tepki amacıyla yarın iş bırakma eylemi yapacak.

İstanbul Eyüpsultan'daki Final Anadolu Lisesinde okul müdürü İbrahim Oktugan'ın (74) öldürülmesine tepki gösteren sendika üyeleri, Adana Valiliği önünde toplandı. Ellerinde "Eğitim için birlik', "Şiddete karşı mücadele', "Eğitim kutsaldır, ona zarar verme" yazılı dövizler taşıyan öğretmenler, basın açıklaması yaptı.

Eğitim çalışanlarının karşılaştığı şiddet olaylarına dikkat çekmek ve bu soruna çözün bulunması için seslerini duyurmak adına bir araya geldiklerini belirten öğretmen Yusuf Koçak, "Eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, idareciler ve eğitim çalışanları olarak artan şiddet vakaları karşısında sessiz kalmayı reddediyoruz. Son dönemde eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olaylarının artması sadece bireysel bir sorun değil, toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Bu sorunun biran önce çözülmesini istiyoruz. Eğitimde şiddete dikkat çekmek amacıyla 10 Mayıs'ta iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

EĞİTİM Haberleri

Adana Valisi Mustafa Yavuz: “Evlatlarımızın güvenliği en temel önceliğimizdir”
ATÜ, uluslararası kültürel miras konferansına ev sahipliği yapacak
Kozan’da eğitime destek: 500 öğrenciye kırtasiye ve okul kıyafeti verilecek
Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili: “Hak arayışımızı sahada ve masada sürdüreceğiz”
Dr. Gündoğdu’dan başarı analizi