Sarımsakta üretim arttı fiyat düştü

Geçen yıl 50 liraya çıkan sarımsağın kilosu bu yıl 10 ile 15 lira arasında satılıyor

Adana'nın Kozan ilçesinde geçen yıl 50 liraya çıkan sarımsağın kilosu bu yıl 10 ile 15 lira arasında satılıyor.
Bu yıl yaklaşık 13 ton sarımsak üreten çiftçi Battal Yavuz, geçen yıl korona virüs salgınının başlaması ve doğal antibiyotik özelliği ile vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği sarımsakta üretimin arttığını, fiyatının da 10 TL'ye kadar düştüğünü söyledi.

2 aya kadar yeniden fiyat artışı yaşanabileceğini belirten Yavuz, geçen yıl 1 hafta içinde 12 ton sarımsağın tükendiğini ifade ederek, "Bu yıl ekim fazla olduğu için fiyatlar düşük.

13 ton sarımsak ürettim. 2 buçuk 3 ton sarımsak kaldı. 10-15 TL’den satılıyor. 2 aya kalmaz zirve yapar. Pahalı iken çok hızlı satılıyordu. Geçen sene 12 ton sarımsağı bir haftada sattım. Bu yıl 1 ay sürdü" dedi.

EKONOMİ Haberleri

TOBB nefes kredisi yeniden başlıyor
Adanalının çilesi 120 günde bitecek! Karataş'a dev yatırım, ilk adım atıldı
SASA’da yine tartışmalı süreç: ucuz hisseler piyasaya mı sürülecek?
Adana ihracatta rekor büyüme yakaladı: Nisan’da 316 milyon doları aştı
Merkez Bankası politika faizini yüzde 37’de sabit tuttu