
Şevkin: Savaşlar son bulsun, kadınlar ve çocuklar ölmesin
CHP Adana Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada barış, kardeşlik ve dayanışma vurgusu yaptı.
CHP Adana Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramların birlik ve beraberliği güçlendiren özel günler olduğunu ifade etti.
Bayramların kırgınlıkların unutulduğu ve umutların yeniden yeşerdiği zamanlar olduğuna dikkat çeken Şevkin, dünyanın farklı bölgelerinde süren savaşların yarattığı acılara vurgu yaptı.
“Savaşlar son bulsun”
Açıklamasında savaşların gölgesinde yaşayan milyonlarca insanın zor koşullar altında bayram karşıladığını belirten Şevkin, “Savaşların son bulduğu, kadınların ve çocukların yaşamlarını yitirmediği, insanların barış içinde yaşayabildiği bir dünya en büyük temennimizdir” dedi.
Birlik ve beraberlik vurgusu
Türkiye’de toplumsal barışın güçlenmesinin önemine değinen Şevkin, bayramların dayanışma ve kardeşlik duygularını artırdığını ifade etti. Barışın, demokrasinin ve huzurun hâkim olduğu bir ülke için birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.
Şevkin, mesajının sonunda tüm vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutlayarak sağlık, huzur ve umut temennisinde bulundu.



HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.