
Seyhan Barajı’nda doluluk yüzde 77’yi aştı
Adana’da etkili olan sağanak yağışların ardından Seyhan Barajı’nda doluluk oranı yüzde 77,62’ye yükseldi. Son 15 günde yaklaşık 14 milyon metreküplük su artışı kaydedildi.
A+A-
Açıklanan resmi rakamlara göre barajdaki su miktarı 1 milyar 712 milyon 404 bin 219 metreküp, su seviyesi ise 119,66 metre olarak kaydedildi. Bir önceki ölçümde doluluk oranı yüzde 76,98, su miktarı ise 1 milyar 698 milyon 92 bin 461 metreküp olarak açıklanmıştı.

Son verilere göre barajda yaklaşık 14 milyon metreküplük su artışı yaşanırken, su seviyesinde de 20 santimetrelik yükselme gerçekleşti.
Uzmanlar, artışta son 15 gün içinde etkili olan yağışların belirleyici olduğunu ifade ederken, akarsu ve derelerdeki debi yükselişinin baraja su girişini artırdığını belirtti. Yetkililer ise baraj seviyelerinin düzenli olarak takip edildiğini ve su yönetiminin kontrollü biçimde sürdürüldüğünü bildirdi.
Önceki ve Sonraki Haberler



HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.