1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Seyhan Belediye Meclisinde "Süleyman Soylu" ve "Terörist" Tartışması
Seyhan Belediye Meclisinde "Süleyman Soylu" ve "Terörist" Tartışması

Seyhan Belediye Meclisinde "Süleyman Soylu" ve "Terörist" Tartışması

Akay, Funda Buyruk ve diğer iddialardaki çelişkilere dikkat çekti

A+A-

Seyhan Belediyesinin aralık ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi. Akif Kemal Akay Başkanlığında yapılan meclis oturumu sakin başladı. Başkan Akay ilk olarak Kasım ayında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Akay Okullarda Milli eğitim Müdürlüğü ile istişare ederek yemek verdiklerini aktardı.

"Funda Buyruk Hakkında Dava Bile Açılmadı"

Daha sonra yapılan konuşmalarda Başkan Akif Kemal Akay’ın hakkında açılan soruşturma, Özel Kalem Müdürlüğüne aynı zamanda Başkan yardımcısı ve Basın Yayın Müdür vekili Gökhan Üney’in atanması eleştirildi. Görevden el çektirilen Başkan yardımcısı ve Meclis üyesi Funda Buyruk hakkında da dava sürecindeki konular gündeme geldi. Başkan Akay ise görevden el çektirilen Başkan Yardımcısı Funda Buyruk’un somut bir suçlaması olmadığını , beyan edilmiş olan “4 Silah Ele geçirildi" gibi suç unsurlarının Belediyede veya başka yerde bulunmadığını anlattı ve çelişkili tespitler nedeniyle  Funda Buyruk hakkında henüz dava bile açılmadığını hatırlattı.

"Meclis Oturumunda Sert Tartışmalar"

Başkan Akay’ın delillerdeki tezatlığı vurguladığı konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret ettiğini öne süren Ak Partili Meclis üyeleri karşılık verince mecliste tansiyon yükseldi. Yoğun tartışmaların ardından meclis olağan maddelerin irdelenmesiyle devam etti.

adanahabermerkezi.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.