1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Seyhan Belediyesi tabelası kaldırılsın, Aile Şirketi A.Ş yazılsın"
"Seyhan Belediyesi tabelası kaldırılsın, Aile Şirketi A.Ş yazılsın"

"Seyhan Belediyesi tabelası kaldırılsın, Aile Şirketi A.Ş yazılsın"

Seyhan Belediye Meclisinde İmar Müdürünün eşinin ve akrabalarının inşaatlarına iskan vermesi gündeme geldi, Başkan Akay sitem etti.

A+A-

Seyhan Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında karşılıklı tartışmalar meclis oturumuna damga vurdu.

AK Partili Sinan Altun, belediye binası önündeki TC Seyhan Belediyesi yazısının kaldırılıp AŞ Aile Şirketi yazısının yazılmasının daha iyi olacağını ifade ederek, “Belediyede imar müdürünün Gürselpaşa’da kendi eşinin yapmış olduğu inşaatına iskan veriyor ve bunun içinde eniştesi var, görümcesi var, bu liste uzayıp gidiyor” dedi.

Başkan Akif Kemal Akay ise Altun'un sözünü keserek, bu konunun daha önce konuşulduğunu, görev değişikliği nedeniyle 2 yere imzanın atılmış olmasının defalarca dile getirildiğini, ama tekrar tekrar aynı şeyleri dile getirmenin çok da anlamlı olmadığını söyledi.

Ona ait daha önce incelemelerin yapıldığını ve müfettiş raporlarının bulunduğunu belirten Akay, “Tekrar tekrar aynı şeyleri gündeme getirmenin anlamı yok, yapmayın bunu.Meclis kararı alalım, buranın adını aile şirketi koyalım, iyi olur yani. O söylediğiniz örnekle de burası aile şirketidir” diye sitemkar konuştu.

Meclis oturumu sonrasında AK Partili Altun, açıklamalarına sosyal medya üzerinden devam etti.

İşte Altun'un sert açıklamaları:

"Şirket ortağı, yönetim kurulu üyesi olarak şuan belediyenin çeşitli kademelerinde olan oğul, kız, eniştelerinin yöneticilik vasıfları belki o zaman adiliyet kazanabileceklerini ilettim."

"Değerli Meclis üyeleri bugün Belediyemizde aile şirketinden ziyade geneli Müdür ve Müdür eşlerinden oluşturulan kadrolarla yola devam edilmektedir.Soruyorum sizlere Halkın Partisi Halkın Belediyesi halkın içinden kimlere istihdam sağlamış göreve geldiği günden beri!"

"Bu aile şirketinin imar birimindeki bir müdür efendi eşinin arsalarına iskan verirken önce memur olarak imza atıyor sonra müdür olarak onay veriyor. Anlayacağınız Bizim Belediye Halkların Değil Çıkarların Belediyesi Olmuş Vatandaşa değil Akrabalara hizmet veriyor."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.