1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Seyhan Belediyesi'ne T.C. ne zaman gelecek?
Seyhan Belediyesi'ne T.C. ne zaman gelecek?

Seyhan Belediyesi'ne T.C. ne zaman gelecek?

Akay galiba unuttu?

A+A-

Hükümetin 'Çözüm süreci' politikası döneminde, kamu kurumları tabelalarından Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan 'T.C.' ibaresi kaldırılmıştı.Halktan gelen tepkilere rağmen kaldırılan TC' kısaltması tabelalara eklenmemişti.

tc3.jpg

31 Mart seçimleriyle birlikte Millet İttifakı adayları seçim kampanyalarında, 'Tabelalara yeniden T.C.'yi ekleyeceğiz' vaadleri dikkatleri çekmişti. CHP ve İYİ Partili adayların kazandıkları bazı belediyelerde vakit kaybeden bu vaad, icraata dönüştü.

tc2.jpg

Atatürkçü kimliği ile tanınan, Akif Kemal Akay'ın başkanlığını yürüttüğü Seyhan Belediyesi'nde ise böyle bir uygulama olmadı. Cumhuriyetçi ve Atatürkçü sosyolojik yapısı ile bilinen Seyhan halkı, kendi ilçelelerinde de Seyhan Belediyesi tabelasında T.C. ibaresinin eklenmesini bekliyor.

tc1.jpg

Ayrıca Seyhan Belediye eski başkanlarından Yıldıray Arıkan'ın döneminde yapılan, Azim Öztürk ve Zeydan Karalar'ın da başkanlık dönemlerinde kullanılan, Seyhan Belediye binasına, kurulduğu günden bu yana T.C. ibaresinin yer almaması da başka bir husus olarak göze çarpıyor.

seyhan.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.