1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Seyhan Devlet Hastanesi’nde Dünya Tütünsüz Günü etkinliği
Seyhan Devlet Hastanesi’nde Dünya Tütünsüz Günü etkinliği

Seyhan Devlet Hastanesi’nde Dünya Tütünsüz Günü etkinliği

Seyhan Devlet Hastanesi’nde Dünya Tütünsüz Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, tütün ve nikotin bağımlılığına karşı farkındalık oluşturuldu.

A+A-

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2026 yılı Dünya Tütünsüz Günü teması olan “Cazibenin Ardındaki Gerçeği Ortaya Çıkar: Tütün ve Nikotin Bağımlılığına Karşı Mücadele” kapsamında Seyhan Devlet Hastanesi’nde farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

chatgpt-image-4-haz-2026-11-58-10.png

Hastanenin konferans salonunda düzenlenen programa Adana İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Tanju Altunsu, Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Çiğdem Erhan, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Olgunus, sağlık çalışanları ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Başhekim Uzm. Dr. Çiğdem Erhan, tütün kullanımının önlenebilir hastalık ve ölümlerin başlıca nedenlerinden biri olduğunu belirtti. Özellikle elektronik sigara ve yeni nesil nikotin ürünlerinin gençlere zararsız gibi sunulmasının ciddi bir halk sağlığı tehdidi oluşturduğunu vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.