1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sezici'yi son yolculuğuna sağ cenahtan uğurlayan olmadı!
Sezici'yi son yolculuğuna sağ cenahtan uğurlayan olmadı!

Sezici'yi son yolculuğuna sağ cenahtan uğurlayan olmadı!

Adanalı sanatçıları son yolculuğuna uğurlamak sosyal demokratların görevi mi?

A+A-

Önceki gün hayatını kaybeden sinema sanatçısı Cengiz Sezici, İstanbul’da düzenlenen törenin ardından memleketi Adana’ya getirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen cenaze töreninde sanatçının Türk Bayrağına sarılı naaşı sahnede yer aldı.


SOSYAL DEMOKRAT İSİMLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Cengiz Sezici'nin Adana'da düzenlenen cenaze törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Altın Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, Nur Sürer, Bünyamin Satanoğlu, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, CHP Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut, Müzeyyen Şevkin, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, sanatçının sinemacı ve tiyatrocu arkadaşları, merhum sanatçının yakınları, sahne arkadaşları ve Adanalı tiyatrocular ile sinemacılar katıldı.

TÖRENE SAĞ CENAHTAN KATILIM YOK

Adanalı Sanatçı Sezici'ye son görevini yerine getirmek isteyen siyasetçiler, sanatçılar, bürokratlar ve STK temsilcileri içerisinde sağ siyasete mensup kimsenin olmayışı dikkat çekti. Sezici'nin geçtiğimiz günlerde İstanbul'da düzenlenen cenaze törenine, milliyetçi kesimden sadece Hüseyin Sözlü katılmıştı. Sayısız sanatçı yetiştirmiş kentte, sağ cenahtan atanmış ve seçilmiş isimlerin sanata ve sanatçıya vefa göstergesi olan, üstüne üstük bir de Adanalı bir sanatçının Adana'da düzenlenen cenaze törenlerine katılım sağlamaması, Adanalı sanatseverler tarafından yagırgandı. Cenaze gibi toplumsal mutabakat sağladığımız bir kültür olan merasimde ,muhafazakar kesimin neden sanatçılara ambargo uyguladığı anlaşılamazken, ayrıca tepkilere neden oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.