1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Simit Sarayı'na destek veren iktidar, TEMSA'ya seyirci kalmamalı
Simit Sarayı'na destek veren iktidar, TEMSA'ya seyirci kalmamalı

Simit Sarayı'na destek veren iktidar, TEMSA'ya seyirci kalmamalı

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana ekonomisinin kapısına kilit vurulan fabrikalarla birlikte kan kaybına uğradığını bildirdi.

A+A-

Adana’nın yüz akı TEMSA’nın şehrin ve Türkiye’nin önemli bir katma değeri olduğun kaydeden CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “Kendi müteahhitlerini kurtarmak için Varlık Fonu’yla İstanbul Finans Merkezi’ne, Ziraat Bankası’yla Simit Saray’ına ortak olan iktidar, TEMSA gibi Türkiye’nin yüz akı bir fabrikanın göz göre göre elden gitmesine seyirci kalmamalıdır” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yazılı bir açıklama yaparak,  Adana’da son yıllarda Türkiye'nin önemli sanayi tesisleri arasındaki BOSSA, Paktaş, Milli Mensucat ve TEKEL Sigara fabrikası gibi dev tesislerin yanı sıra birçok orta ölçekli fabrikanın kapısına kilit vurulduğunu kaydetti. Adana’nın fabrikalarını kaybetmesinin ardından ciddi bir işsizlik sorunu ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Bulut, kamu yatırımlarından yeteri payı almayan, iktidarın üvey evlat muamelesi yaptığı, bir zamanlar topraklarından bolluk ve bereket fışkıran, sanayi ve tarımın öncüsü Adana’nın şimdilerde işsizlikle anıldığını kaydetti. 

TEMSA, ADANA VE TÜRKİYE İÇİN BİR DEĞER

Bölgede 50 yıldır faaliyette olan binlere kişinin ekmek kapısı TEMSA’nın da ekonominin lokomotifi durumunda olduğunu belirten Bulut, “Yılda 10 binin üzerinde otobüs, midibüs ve kamyon üreten, ülkemizin istihdam, üretim ve ihracatına katkı sağlayan, dünya çapında 70 ülkede faaliyet gösteren TEMSA sadece ilimiz için değil Türkiye ekonomisi için de önemli bir değerdir. Türkiye’ye ait ilk ve tek yolcu otobüsünü üreten fabrika, 2019 yılında direkt bin 300 kişi ve sadece Adana’daki yan sanayisi ile birlikte 3 bin kişiye yakın istihdam gücü sağlamaktadır. Ancak bankaların kredilerini vadesinden önce erken çağırması ve uygulanan hacizler nedeni ile TEMSA’nın 23 Aralık’a kadar üretimi durdurması ekonomiye ağır bir darbe vurmuştur” dedi.

TEMSA YAŞATILMALI

Fabrikanın yabancı bir şirkete satılmasının ardından yaşanan mali krizin düşündürücü olduğunu kaydeden Bulut şöyle devam etti:

Olayın bir diğer boyutu da yıllardır fabrikada emek veren işçilerin durumudur. Fabrikanın üretimi durduğu günden bu yana, ekonomik krizin faturasının kendilerine çıkacağından endişelenen emekçiler kaygılıdır. Kendi müteahhitlerini kurtarmak için Varlık Fonu’yla İstanbul Finans Merkezi’ne, Ziraat Bankası’yla Simit Saray’ına ortak olan iktidar, TEMSA gibi Türkiye’nin yüz akı bir fabrikanın göz göre göre elden gitmesine seyirci kalmamalıdır.

Üreten, istihdam sağlayan, döviz getiren TEMSA’ya, fabrikanın binlerce emekçisine sahip çıkmalı kaderine terk etmemelidir. TEMSA kapanmamalı, yaşatılmalıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.