1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Siyasetçiler sessiz kalmayı tercih etti...
Siyasetçiler sessiz kalmayı tercih etti...

Siyasetçiler sessiz kalmayı tercih etti...

İlginç sessizlik

A+A-

Adana dün gece, son yılların en büyük toplumsal olayıyla karşı karşıya kaldı. 11 yaşında erkek bir çocuğu istismarda bulunan bir Suriyelinin olduğu iddiası infial yarattı.

Kucuksaat.com Haber - Yorum - Vatandaşların olağanüstü hassasiyet göstermesi nedeniyle olay çığrından çıktı. Suriyelilerin dükkanlarına linç ve yağma girişimlerinde bulunuldu. Adana'da 200 bin Suriyelinin yaşadığı hesaba katıldığında kent büyük bir kaosun eşiğinden döndü.

Tüm bunlar yaşanırken dikkat çekici bir diğer husus ise seçilmiş mevki-makam sahibi isimlerin yaşanan gelişmeler karşısında sessizliğe bürünmesi oldu.

Belediye başkanlığı düzeyinde AK Parti, MHP, CHP, Saadet Partisi,
Milletvekili düzeyinde AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, HDP'li
İl Başkanlığı düzeyinde TBMM'de grubu bulunan ve bulunmayan tüm partilerin özellikle sosyal medyada sessiz kalmaları dikkat çekti.

Toplumsal olaylar karşısında sağduyudan yana olan sol ideolojiye sahip milletvekilleri, Suriye meselesinde 'Ümmet kardeşliği' gibi kavramlarla Suriyelilere sahip çıkan AK Partili milletvekili ve belediye başkanları da sessiz kaldı.

Büyük soruyu soruyoruz;

Toplamsal facianın eşiğinden döndüğümüz böylesine büyük bir olayda siyasiler sessiz kalmayı neden tercih ettiler? Bilmediğimiz bir durum mu var?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.