1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Son Dakika: Hüseyin Sözlü MHP'den ihraç edildi! İşte Sözlü'den ilk açıklama
Son Dakika: Hüseyin Sözlü MHP'den ihraç edildi! İşte Sözlü'den ilk açıklama

Son Dakika: Hüseyin Sözlü MHP'den ihraç edildi! İşte Sözlü'den ilk açıklama

Kucuksaat.com editörü Kemal Soner, aldığı duyumlar üzerine haberin muhatabı Hüseyin Sözlü'ye ulaşarak iddiaları sordu. İddiaları doğrulayan Sözlü, önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

1 Mayıs 2024 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, MHP Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlübaşdanışmanlık görevinden alınarak "tedbirli olarak" merkez disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Hüseyin Sözlü, kucuksaat.com'dan Kemal Soner'e yaptığı açıklamada, MHP'den ihraç edildiğini ve MHP Adana İl Başkanlığı tarafından ihracın kendisine tebliğ edildiğini açıkladı.

"ÖLENE KADAR TÜRK MİLLİYETÇİSİ VE ÜLKÜCÜYÜM"

Sözlü, "Bugüne kadar MHP'de siyaset yaptım. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın ve MHP'nin adaylarından kim destek istediyse yanında oldum. Bugüne kadar Türk milliyetçiliği ve ülkücülüğümden asla taviz vermedim, bugünden sonra da kimse taviz vermemi beklemesin. Ölene kadar Türk milliyetçisi ve ülkücü olarak yaşamaya devam edeceğim. Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras Hüseyin Sözlü'nün Türk milliyetçiliği ve ülkücülüğü olacaktır." dedi.

SÖZLÜ CKMP YA DA MÇP'Yİ ADANA'DA YENİDEN KURACAK MI?

Öte yandan Adana'da fısıltı olarak dolaşan "Hüseyin Sözlü Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi (CKMP) ya da Milliyetçi Çalışma Partisi'ni (MÇP) Adana'da yeniden kuracak" iddialarını soran Kemal Soner'e bu konuda da yanıt verdi.

Sözlü, "Benim yuvam, evim Milliyetçi Hareket Partisi'dir, Ölene kadar MHP'de siyaset yapmak istiyorum, bunun alternatifi katiyen olamaz." ifadesini kullandı.

İTİRAZ HAKKINI KULLANACAK

Sözlü, ihraca ilişkin MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu'na itiraz edeceğini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.