1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Soner Çetin: Engelsiz, yaşanabilir kent olacak
Soner Çetin: Engelsiz, yaşanabilir kent olacak

Soner Çetin: Engelsiz, yaşanabilir kent olacak

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'den tapu töreninde önemli açıklamalar

A+A-

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'den tapu töreninde gerçekleştirdiği konuşmanın tamamı:

ÖĞRENCİ YURDU AKIBETİ
Burada bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Bugüne kadar yapmayı planladığım her şeyi hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyim. Sizlere söz verdiğim ne varsa bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz. Öğrenci yurdu projesine çok önem veriyoruz. Sayın Genel Başkanımız toplu açılış törenimize geldiğinde düğmeye basmıştı. Bazıları eleştiriyor, üzerine alınan alınsın.

TMOB SÖZÜNDE DURMADI AMA YURDU AÇACAĞIZ
Türk Mimar Mühendisler Birliği Başkanı ile imza attık. Öğrenci yurdumuzu 1 yıl içerisinde teslim edeceklerdi. TMOB sözünde durmadı buradan ilan ediyorum. Halka sözümüz var, genel başkanımıza temel attırmışız, maalesef sözlerinden döndüler. Ama bu kardeşiniz bu kısıtlı imkanlarda hem Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, Çukurova Belediyesi'nin hizmet etmesidir. Biz CHP'li belediyeler ne kadar ekonomik sıkıntı yaşarsak yaşayalım göreceksiniz 5 yıl içerisinde hep birlikte destan yazacağız. Sizin paranıza dokunmadan, belediyenin kasasından 1 kuruş çıkmadan kat karşılığı sözleşmeyi imzalıyorum. Buradan ilan ediyorum. 530 kişilik öğrenci yurdunu bitirip eylülden önce de açacağız. Kısıtlı kaynakları en doğru ve en verimli şekilde kullanmak zorundayız. 

KILIÇDAROĞLU NEDEN GELMEDİ?
2014 yılında göreve geldiğimizde çok iyi biliyordum ki Adana'nın en önemli sorunlarından birisi imar sorunuydu. Biz bunu çözdük ama önce sayın genel başkanımızın neden gelemediğini açıklayayım sizlere. İstanbul programım sarkarsa belki gelemeyebilirim dedi. Belki biraz erken ve heyecanlı davrandık, erken davrandık. İstanbul programını erteleyemedi. Ama size çok selamları var. Biliyorum ki, aklı ve gönlü burada.

TAPU SÜRECİ
Son günlerde sosyal medyada sıkça konuşuluyor. Gerçekleri bu kardeşinizden, buradan dinleyeceksiniz. Zamanın valisine gittim. Dedim ki, Hazine'nin açtığı davalar sebebiyle 1995'ten bu yana mağdur olan vatandaşlar var. Gelin el ele verelim bu mağduriyeti giderelim. Hazine'nin kaybı olmadan bu olayı çözelim. Bizler devletçiyiz. Bütün davaları geri çektiler, hazırladığımız planları büyükşehire gönderdik. O zamanki büyükşehir belediye başkanı sayın Hüseyin Sözlü, 5 binlik planları beğenmedi. Birlikte yeniden yapalım dedik. İyi niyetli davrandı. Binlik planlar geçseydi bu iş bitmişti.  5 binlik planları birlikte yapalım, onurunu birlikte yaşayalım dedik.

BİZLER KİMSEYİ KANDIRMIYORUZ
Kesintisiz yeşil aksları görüyorsunuz değil mi? Harika bir plan hazırladık. İşte Adana'nın geleceği burası. Sosyal tesisleriyle, meydanıyla harika bir proje. Şimdi detaylarını da sizlerle paylaşacağım. 18 uygulamanın hepsinin ihalesi yapıldı. Kadastro Müdürlüğü'ne yaptığımız planları teslim ettik. Tapunun görevi başladı. Kadastro müdürüne sordum ne kadar sürer bu çalışmalar? Bir yıl sürer başkanım dedi. Olmaz, benim vatandaşım benden hizmet bekliyor dedim. Halk günlerimizde en az 3-5 kişi Şambayadı civarı ne olacak başkanım diye soruyor. Onlara da artık söylemekten dilimde tüy bitti kadastroda demekten. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Oradaki işi bitirip tapuya geçtik. Aylardır özveriyle çalışıldı, Allah'ın izni ile bitirdik. 31 Aralık 2019 tarihinde 16 bin hak sahibinin tapularının asıllarını teslim aldım. Yani biz kimseyi kandırmıyoruz. Çocuk oyuncağı değil bu işler. Yaptığımız işin farkındayız. Gücümüzün yettiğini de haddimizi de biliriz. Ama yetkimizi de biliriz. Biz bu milletten %60'la yetki almışız. Kimse hasetlik yapmasın.

ADANA'NIN ÖNÜNÜ AÇMAK İSTEDİM
Google'a girin AK Partililerin belediyelerle birlikte dağıttığı tapular var. Sayın Kılıçdaroğlu'nun da dağıttığı tapular var. Bunların hepsi yasal da bizim dağıttığımız tapular mı sizi rahatsız etti. Önceki dönem belediye başkanımız Sözlü'ye, Seyhan Belediyesi dönem başkanı Karalar'a, meclis üyelerine, tapu sicil ve kadastro yetkililerine teşekkür ediyoruz. Kimin çözdüğü önemli değil. Ben bu işin onurunu yaşamak istiyorum. Bu yeni oluşan şehirde bizim de çorbada tuzumuz var. Adana'nın önünü açmak istedim. Benim derdim bu, maneviyat. İnşallah hep birlikte baretlerimizi takacağız, havalar bir düzelsin. Hep beraber omuz omuza. 4'er şeritli yollar, kaldırımda yeşil bant, hemen yanında bisiklet yolu, yaya yolu, bir tali yol, cep otoparkı, araçların cadde üzerine park etme dönemi bitecektir. Burası Türkiye'ye örnek olacaktır. Sadece hak kaybı önüne geçmiyoruz. Bugün 250 bin kişinin yaşayacağı engelsiz kenti, geniş bulvarlarıyla, çatı zorunluluğuyla, yükseklik sınırıyla yaşanacak. Kim bu memlekete bir çivi çakmışsa hepsinden Allah razı olsun.

ENGELLİ DOSTU OLMAYAN BİNAYA İSKAN YOK
Kent estetiğinde bina rengine kadar karar vereceğiz. Başka renkler kullanılamayacak. Engelliler için yaşanabilir kent olacak. Müteaahhitleri tekerlekli sandalyeye oturtacağız. Yoksa iskan vermeyeceğiz. Bu kardeşiniz sabahın 5'inde kalkıyor, gece yarılarına kadar sizler için ter döküyor. Siz bana inandınız, güvendiniz. Ananızın ak sütü gibi helal oylarınızın hakkını vermek zorundayız. 16 bin hemşehrimizin tapuları masalarda duruyor. Sembolik olarak 20 hemşehrimize tapularını vereceğiz. Orada yeni bir şehir oluşturacağız.

ÖNÜMDEKİ HEDEF
2014'de göreve geldiğimde 100. Yıl heyelan bölgesi sakinleri, "inşaat, tadilat yapamıyoruz" diyorlardı. Gerekli çalışmaları yaptık. Geçen dönem bazı nedenlerle komisyonlara alınmadı, gecikti. Bu dönem Zeydan başkanımla gündeme getireceğiz. Belediye evleri kentsel dönüşüm projesini soruyorlar. Kardeşinizin ağzından duymadığınız hiç bir şeye inanmayın. Ben size projeyi takip edeceğime söz verdim. Biz sizin yanınızdayım. Dünyanın en büyük şirketlerinden biri projeye talip oldu. O zaman ben yalvardım, gelin imza atın diye. Olmadı. Her yaptığımız olayda engellemelerle karşılaşabiliyoruz. Hak sahipleriyle uzlaşı içerisindeyiz. Bu seferde ülkemizde ekonomik kriz başladı. Yüklenici firmalar inşaatlarını durdurdu. Tünelin ucunda ışık göründüğü anda yükleniciler gelecektir, masaya oturacağız. Bu olmazsa başka bir çözüm bulup sizi kurtaracağız. Adınız gibi emin olun, kardeşinize güvenin, rahat olun.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.