1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Güdümlü Projenin Sözleşmeleri İmzalandı
Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Güdümlü Projenin Sözleşmeleri İmzalandı

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Güdümlü Projenin Sözleşmeleri İmzalandı

2019 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında destek almaya hak kazanan projelerin sözleşmeleri, Vali Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıyla imzalandı.

A+A-

Valilik makam toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile ilgili yetkililerin katıldığı toplantıda, destek almaya hak kazanan Yüreğir Belediyesinin ‘‘Yüreğir Sosyal Girişimcilik Merkezi” ile Aladağ Belediyesinin “Kuzey Adana Kalkınma Programı” projelerinin sözleşmeleri Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile proje sahipleri arasında imzalandı.

1-020.jpg

Proje yürütücüsünün Yüreğir Belediyesi olduğu program kapsamında Yüreğir’de kurulacak olan ve toplam bütçesi 2.420.000 TL iken SOGEP destek miktarının 2.000.000 TL olduğu Sosyal Girişimcilik Merkezi’nde; sosyal girişimcilik eğitimleri, etkinlikler, ortak çalışma alanları ve yeni iş modellerinin oluşturulması ile sosyal girişimciliğin geliştirilmesi amaçlanırken; Aladağ Belediyesinin başvuru sahibi olduğu ve toplam bütçesi 2.780.000 TL iken SOGEP destek miktarının 2.500.000 TL olduğu Kuzey Adana Kalkınma Programı Projesi’nde ilçelere özgü ürünlerin ekonomiye kazandırılarak kadın istihdamını artırmaya yönelik üretim, tanıtım, pazarlama süreçlerinin hayata geçirilmesi ve turizm destinasyonu oluşturulması amaçlanmaktadır.

2-018.jpg

Vali Demirtaş toplantıda yaptığı açıklamada; ‘‘Adana’mızın böyle güzel iki projeye daha sahip olacak olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Gerçekleştirildiğinde ilimizi; sosyal girişimcilik, istihdam, üretim, tanıtım, turizm gibi birçok alanda daha da ilerleteceğini düşündüğümüz projelerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’ dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.