1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Sosyal medyayı ve itiraz edenleri susturamayacaksınız"
"Sosyal medyayı ve itiraz edenleri susturamayacaksınız"

"Sosyal medyayı ve itiraz edenleri susturamayacaksınız"

Ayhan Barut'tan sosyal medya düzenlemesine tepki

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, iktidar tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen sosyal medyayla ilgili yasal düzenlemeye tepki gösterdi. Tek adam rejiminin itiraz eden herkesi ve her şeyi susturmaya çalıştığını anlatan Barut, "Yasadaki düzenlemeler, iktidarın eleştirildiği mecraları daraltmaya yöneliktir ve asla kabul edilemez. Bilmeliler ki özgürlükler için direnenler kazanacak" dedi. 


"KİMSE SORGULAMASIN, ELEŞTİRMESİN DİYE UĞRAŞIYORLAR"

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Tek adam rejimi altındaki ülkemizde, özgürlüklerimiz alınırken farklı düşünen, eleştiren ve muhalefet eden herkes susturulmaya çalışılıyor. Adeta cehenneme çevrilen güzel memleketimizde kimse sorgulamasın, eleştirmesin, iktidara söz söylemesin isteniyor. Bu karanlığa itiraz eden herkes baskılarla, davalarla, cezaevleriyle tehdit edilip içeriye atılıyor. Türkiye özgürlükler sıralamasında sürekli basamak kaybediyor, cezaevleri de gazetecilerle dolu" diye konuştu.

"SİNMİYOR, BİAT ETMİYORUZ"

Meclis'te görüşülen sosyal medyayla ilgili yasal düzenlemeyi ve teklif sahiplerini eleştiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Bu yasal düzenleme, ülkemizdeki karanlığı daha da derinleştirecek hükümler içeriyor. Bu düzenlemeler, iktidarın eleştirildiği mecraları daraltmaya yöneliktir ve asla kabul edilemez. Tüm medyayı ele geçirip kendilerinin propaganda aygıtına dönüştürenler, bununla yetinmiyor, daha fazlasını istiyor. Şimdi de kimse sesini çıkarmasın, tepki göstermesin, itiraz etmesin, muhalif olmasın diye sosyal medya alanlarını da kuşatıyor. Biliyorlar ki, kendilerine biat etmeyen, baskı, sansür, ceza ve yasaklarla sinmeyen bir toplum var. Ama güçleri yetmeyecek. Çünkü özgürlükler için direnenler kazanacak."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.