1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. SP Adana İl Başkanı Kaya'dan tarlada kalan soğan açıklaması
SP Adana İl Başkanı Kaya'dan tarlada kalan soğan açıklaması

SP Adana İl Başkanı Kaya'dan tarlada kalan soğan açıklaması

"Çiftçilerimizin ve tarım arazilerimizin hakettiği değeri görmesi için gerekli isabetli adımların atılması ve yaşanan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz!"

A+A-

Saadet Partisi Adana İl Başkanı Musa Ahmet Kaya, iktidarın tarım politikalarıyla ilişkilendirdiği tarlada kalan soğanla ilgili basın açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklama şöyle:

Uygulanan yanlış tarım politikalarına rağmen alın teri mücadelesini sürdüren Adanalı çiftçimizin, dönüm maliyeti 2.500- 3 bin lira olan soğanına alıcı bulamadığı için hasadını toplayamadan tarlayı sürdüğü görüntüler hepimizi derinden yaralamıştır.

Ülkemiz, 2020 yılında soğan ihracatını 7 ay boyunca yasaklamış ve bunun sonucu olarak Rusya pazarı kaybedilmişti. Rusya’nın soğan ihtiyacını Mısır ve Tacikistan’dan karşılamasıyla tarlasını binbir zahmetle işleyen ve tenceresini kaynatmanın derdinde olan çiftçimizin soğanı tarlada kalmıştır.

Yakın zaman önce övünç kaynağımız olan, “TARIMDA KENDİ KENDİNE YETEBİLEN ÜLKE” konumundan; çiftçimizin ağır vergilerle karamsarlığa itilmesi, gider yükünden dolayı verimli arazilerimizin boş bırakılması, temel gıda ihtiyaçlarımızın dışarıya mahkum bırakılması bu coğrafyanın kaderi olmamalıdır!

Tarım, insanlarımızın temel ihtiyacı olmasının yanında ülkemizin kalkınmasında da önemli bir yere sahiptir. Çiftçilerimizin ve tarım arazilerimizin hakettiği değeri görmesi için gerekli isabetli adımların atılması ve yaşanan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.