1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. STK temsilcileri aylar sonra yeniden buluştu
STK temsilcileri aylar sonra yeniden buluştu

STK temsilcileri aylar sonra yeniden buluştu

Toplantının ardından ASİM Başkanı Mahmut Eraslan hem Türkiye hem de Adana gündemi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

A+A-

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi ASİM, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Pandemi koşulları gözetilerek yapılan toplantıya Adana’da faaliyet gösteren yaklaşık 50 STK’nın temsilcileri katıldı.

Toplantının ardından ASİM Başkanı Mahmut Eraslan hem Türkiye hem de Adana gündemi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Dernek ve vakıfların pandemi koşullarına riayet etmek suretiyle yeniden faaliyetlerine başladığını ifade eden Eraslan Adanalılara da Adana Valiliği'nin aldığı kararlara uygun hareket edilmesi çağrısında bulundu.

Mahmut Eraslan açıklamalarına şöyle devam etti;

"Salgın döneminde şehrimizde belediyelerimiz beklenen hizmetleri yerine getiremedi. Adana maalesef makûs talihini bu süreçte de yenemedi. Köprüler hala şehrin ortasında bir garabet gibi duruyor. Bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Ayrıca alt yapı ve imar sorunu Adana’nın en büyük sorunlarından birisi. Bu konuyu sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu dönemde çözmemiz gerekirdi maalesef bu konuda da geç kaldık. Devletimizin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü yapacak olması önemli ancak Adana’nın metro kamburundan da kurtarılması gerekir.  Adana Valimiz Sayın Süleyman Elban’a da bir çağrı yapmak istiyoruz; Kentimiz ekonomik anlamda da her geçen gün geriye gidiyor. İşsizlik sorunu büyüyor. Hükümet yatırımlarının faaliyete geçmesi ve istihdamın arttırılması için Adana Lobisi’nin yeniden harekete geçirilmesi gerekir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasa çağrısını olumlu karşılıyoruz. Milletimizin darbe artığı anayasandan bir an önce kurtulması ve sivil bir anayasanın hayata geçmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız.

Teröre bulaşmamış toplumun değer yargıları ile çatışmayan toplumu ifsat etmeyen dernek vakıf veya şahısların düşüncelerini ifade etmesi suç olmamalı. İnsanlar rahat rahat duygu ve düşüncelerini, taleplerini dile getirebilmeli. Bu kapsamda yeni yargı reformu önemli bir adım. Bu adımı destekliyor, yansımalarını sahada görmek istiyoruz.

Toplumu ifsat eden konulardan birisi de İstanbul Sözleşmesi’ndeki bazı sorunlu maddeler. Bu sözleşme yayınlanıp yürürlüğe girdiğinden beri kadınlara yönelik şiddet olayları çoğaldı. Toplumsal öfke arttı.  İstanbul Sözleşmesi’nin sorunlu maddelerinin yürürlükten kaldırılması ve toplumsal değerlerimize uygun bir şekilde hareket edilmesi gerekir.

Mahmut Eraslan açıklamalarını, "Yaklaşan pandemi koşulları nedeniyle bazı sorunlarla devam ediyor olsa da 2021 yılının hem İstiklal Marşı Yılı hem de Yunus Emre Yılı olarak açıklanması önemli. Biz de ASİM olarak yıl boyu bu konularla ilgili bazı çalışmaları hayata geçireceğiz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.