1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Suçlamaların odağındaki Adanalı firmadan açıklama geldi
Suçlamaların odağındaki Adanalı firmadan açıklama geldi

Suçlamaların odağındaki Adanalı firmadan açıklama geldi

Suçlamaların odağındaki Adanalı firmadan açıklama geldi

A+A-

Akademisyen Metin Cihan ve gazeteci Armağan Kabaklı, çöp ithalatı yapan geri dönüşüm firmaları arasında İsrail ile ticaret yapan firmaları yayınladı. Gazeteciler İsrail ile ticaret yapan firmaları eleştirirken, iddialarına ilgili firmaların kaçak elektrik ve su kullandıklarını da eklediler. 

Firmalar arasında bulunan Adanus Plastik firmasının sahibi Bilal Nadir Gök'ten haberler sonrasında basın açıklaması geldi. Gök, haberde yer alan iddiaları kabul etmeyerek net biçimde reddetti.

Adanus Plastik adına Bilal Nadir Gök'ün açıklaması şöyle;

Son günlerde şahsım ve şirketimiz ADANUS PLASTİK hakkında çeşitli medya organlarında yer alan haberlerle ilgili olarak, şirketimize yönelik çeşitli iddiaların ortaya atıldığını gözlemlemekteyiz. Bu haberlerde yer alan bilgilerin doğruluğu ve şeffaflık ilkesine uygunluğu konusunda, kamuoyunu bilgilendirmek ve şirketimizin durumunu açıklığa kavuşturmak istiyoruz.

5a505244-11c1-48ec-8a24-2ef2f2de5278.jpeg

İlk olarak belirtmek isteriz ki, ADANUS PLASTİK, tüm faaliyetlerini yasalara ve etik standartlara uygun bir şekilde sürdürmekte ve iş ahlakı ilkelerine titizlikle bağlı kalmaktadır. 

279dd824-798d-4bbd-9795-5b93e9ef2f27.jpeg

Şirket olarak, tarafımıza saldırıda bulunan kişilerin basında yer alan asılsız iddialarını reddediyoruz. Halkımıza ve paydaşlarımıza, doğruluğu ve güvenilirliği test edilmemiş bilgilere itibar etmemeleri çağrısında bulunuyoruz.

b70bbdee-4123-4abe-8370-01ba254b55dc.jpeg

1-) İsrail ile olan ticaretimiz insanlığın vicdanına sığmayan ve katliam boyutuna ulaşan olaylardan sonra kesinlikle olmamıştır.

07191cf3-33e3-4c2c-bc69-fb6b44fedc07.jpeg

En son ithalatımızı 23.06.2023, ihracatımızı da
11.08.2023 tarihinde yapmış bulunmaktayız. Bu tarihlerden sonra her hangi bir ticaretimiz olmamıştır. Gazze olaylarından sonra İsrail’den gelen talep ve teklifleri vicdani boyutta değerlendirerek kabul etmedik.
Belirtmek  isteriz ki şahsım ve firma olarak sosyal sorumluluk bilinci yüksek olan her zaman mağdur ve mazlumun yanında olan toplumsal duyarlılığı yüksek bir aileyiz. 
Bir örnek vermek gerekirse ülkemizde yaşanan ve hepimizi derinden sarsan 6 şubat depreminden sonra, Devletimizin  ve ilgili STK’ların koordinasyonuyla MÜSİAD, AFAD VE “TÜRKİYE TEK YÜREK” programında  toplamda ayni ve nakti olmak üzere  5 milyon TL’nin üzerinde bilabedel yardımda bulunduk. Haksız ithamların üzerine üzülerek belirtiyoruz.

89001a1e-3dc6-40f1-970b-76b47020f6f6.jpeg

2-)Adanus Plastik Adana Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren son 5 yılda istihdamını, ihracatını ve makina parkurunu 5’ katlayan; metin ekinde yer alan belgelerde görüleceği üzere 2020 ve 2021 yıllarında Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasında üst üste iki kez 32.  Sırada yer alan,
OSBÜK 2023 verilerinde
- OSB’ler arasında en çok satış yapan 4.
- OSB’lerde ihracatını en çok arttıran firma kategorisinde 77.
- OSB’lerde En çok Ar-Ge Harcaması Yapan Firma Kategorisinde 25. Olan
- Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yapmış olduğu ankette Türkiye’de dijitalleşmeye en çok bütçe ayıran 3. Firma 
- Yine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın enerji verimliliğinde karbon salınımını azaltan ilk 10 firmanın içerisinde yer alan ve daha nice başarılarla başta şehrine, ülkesine ve milletine artı değer katan bir firmadır.

291318c7-28aa-4a33-98e2-20e24c34a74f.jpeg

    Firmamız İsnat edilen asılsız iddiaların asla muhatabı değildir!
* İthal ettiği çöp diye tasvir edilen  ambalaj atıklarını geri dönüşüm parkurunda dönüştürüp çöp poşeti ve tüm endüstriye hammadde üreterek,  tekrar Avrupa başta olmak üzere Dünya’nın bir çok ülkesine ihraç etmekte ve daha az karbon ayak izi oluşturan çevreci bir şirketiz. Ülkemize çöp ithalatı yasak olup, firmamız kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde çalışan bir firmadır. Firmamız doğaya herhangi bir atık atmadığı gibi atılan çöplere karşı da mücadele etmektedir.

* Firmamız AOSB’de yer alan, enerji tüketimini AOSB’den tedarik etmekte olup isnat edilen asılsız iddia ve iftiraların asla muhatabı değildir. Nitekim bahsi geçen kaçak elektrik haberleri asılsız olup 2000’li yılların başında Sofulu beldesinde babamızın mülkü olan işyerinde bulunan kiracının, bir önceki kiracıdan devraldığı saatin; kaçak olmayıp ,usulsüz kullanımının ( monofazeden trifazeye geçiş sürecinde mühür öncesi usulsüz elektrik kullanımı )tespiti ile meydana gelmiştir. Bunun da adlandırılması kaçak elektrik ibaresi olup 1.5 misli bedelle muhatap kiracıya ödettirilmiştir. Konunun şahsımla, rahmetli babamla ve firmamızla hiç bir alakası yoktur!
* Kaçak su kullanımı da aynı tarihlerde şahsıma yönelik kongre öncesi usulsüz düzenlenen bir tutanak olup, ilgili Aski personelleri başlattığımız yargı sürecinde ceza almış olup dava lehimize sonuçlanmıştır. Tekrar belirtmek gerekir ki kaçak su ve kaçak elektrik ile ilgili o süreçte aleyhimize yapılan iftiralar ile alakalı açtığımız davalar lehimize sonuçlanmıştır.

f92b6caa-ee56-4579-9c20-073438928906.jpeg

Metine muhatap iddiaların müddeileri ; iddialarını ispatla yükümlüdür.
Gazetecilik mesleği kutsal bir meslektir. Gazeteciler hür bir şekilde işini yapmalarını destekliyoruz.


     3 gündür sistematik bir şekilde devam eden asılsız saldırıların devamı halinde yasal haklarımızı saklı tutmak koşuluyla, konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak isteyen basın mensupları ve tüm muhatapları bizimle iletişim kurmaya, arzu ederlerse tesislerimizi ziyaret etmeye davet ediyoruz.

 Son olarak da  halihazırda herhangi bir ticaretimiz olmayan İsrail’in katliamlarını kınıyor, bu saldırıların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz.
Hiç bir saldırı ve tahrik bizim bu ülke için çalışma azmimize engel olmayacaktır. Son yılların parlayan yıldızı olan firmamız istihdamını, ihracatını arttırmaya , şehrine ve ülkesine katma değer üretmeye devam edecektir.
Saygılarımızla,

Adanus Plastik
Yönetim Kurulu Başkanı 
Bilal Nadir GÖK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.