1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Susmak Erdemli Bir Direniştir
Susmak Erdemli Bir Direniştir

Susmak Erdemli Bir Direniştir

Turgay Develi yazdı

A+A-

Zeydan Karalar, "Ben beceremedim, buyurun siz yapın!" cümlesiyle, ellerindeki sayısal güçle kendini siyaseten sıkıştırmaya çalışan zihni tükenmişlere karşı onuruyla isyan edip başkaldırmıştı.

Şimdi Akif Kemal Akay da, Belediye Meclisi'ndeki sayısal gücü bürokratik darbe için harekete geçirip siyasi kazanım elde etmek isteyenlere karşı, susmanın erdemli direnişi ile yanıt veriyor.

Başkanlar, fikri çürümüşlük içinde bürokratlaşmış siyasetçilerin yol göstericiliğini aşacaktır.

Zeydan Karalar'ın görevi zor, yükümlülükleri ağır.

Hedefi, yaklaşık 25 yıldır temel hiçbir sorunu çözülemeyen Adana'yı, eldeki imkan ve fikri çerçeve ile ileriye taşımak; yaşanabilir bir şehir seviyesine yükseltmek. Üstelik iktidarda 18 yılını dolduran Ak Parti'ye karşı, CHP adına geleceği örgütlemek de hiç kolay değil.

Ama başarmak zorunda, başaracaktır.

Bu zorlu görevi başarmak mevcut perspektif ve yönetim hiyerarşisi içerisinde mümkün mü, yoksa Türkiye çapında umut yaratacak yeni paradiğmalara mı ihtiyaç var, bunun kararını yine Zeydan Karalar verecek. Hedefini gerçekleştirecek siyasi irade ve uygulayacak (özellikle Seyhan Belediyesi'nde yetiştirdiği) kadro elinin altında.

Sayın Karalar'ın 5 Yıllık Seyhan Belediye Başkanlığı tecrübesi, teker teker yazdığı Seyhan Belediye Meclis üyeleri ile elbette, sorunlara nitelikli çözüm arayışının, ilgisinin merkezine Seyhan'ı oturtacaktır.

CHP'nin Adana'da başarılı olmasının anahtarı Seyhan'da başarılı olmaktan geçiyor.

İyi ki de Seyhan Belediye Başkanlığı koltuğunda, bu şehirde yaşayan herkesten önce ve neredeyse herkesten çok CHP için, CHP'nin başarısı için çalışmış olan Akif Kemal Akay oturuyor.

Başkanlar, fikri çürümüşlük içinde bürokratlaşmış siyasetçilerin yol göstericiliğini aşacaktır.

Başka yazılarımızda nedenini ve nasılını tartışırız, ancak gelecek, şimdi alınan karar ve oluşacak siyasi irade ile belirlenecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.