1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Taner Talaş Bakanlığa başvurdu, Bakanlık cevabı “Ne güzel kanunlarımız var” dedirtti
Taner Talaş Bakanlığa başvurdu, Bakanlık cevabı “Ne güzel kanunlarımız var” dedirtti

Taner Talaş Bakanlığa başvurdu, Bakanlık cevabı “Ne güzel kanunlarımız var” dedirtti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın cevabi yazısında, şehir merkezinde yapılacak inşaatların, nelere dikkat etmeleri gerektiği madde madde sıralandı.

A+A-

Adana'da mamur hale gelmiş yerleşim birimlerinde, kentsel dönüşüm adı altında ya da boş kalan arazilere yapılan inşaatların yolları tahrip etmesi, kaldırımları bozması ve yaşam kalitesini düşürmesi nedeniyle kucuksaat.com kurucusu Taner Talaş’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptığı başvuruya yanıt geldi.

Özellikle son yıllarda şehir merkezinde eski binaların yıkılması amacıyla yapılan kentsel dönüşüm düzenlemeleri sonrasında, Adana, en güzel alanlarıyla tahrip edilen bir niteliğe dönüştürüldü. Bazı arsa sahiplerinin yüksek kar amacıyla arsaları bekleterek inşaat yapmaması, daha önce inşaatlarını yapan insanları ve orada ikamet eden sakinleri çileden çıkardı.

Bu çarpıklığa dikkat çekmek, tahrip edilen kamu alanlarının inşaat sahiplerinden tahsil edilmesi amacıyla Bakanlığa başvuran Taner Talaş’a, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan cevap geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen yanıtta, bu tür inşaatlarda dikkat edilmesi gereken hususların kanun ve yönetmeliklerle belirlendiği, gerek valilik ve gerekse belediyelerin bunları denetlemesinin kanuni şart olduğu belirtildi.

Bakanlıktan gelen cevap, "ne güzel kanunlarımız var, bir de uygulansa" dedirtti.

kucuksaat.com kurucusu Taner Talaş’a, Bakanlığın verdiği cevap:

csb1.jpgcsb2.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.