1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TBB seçimlerinde Vahap Seçer başkan seçildi
TBB seçimlerinde Vahap Seçer başkan seçildi

TBB seçimlerinde Vahap Seçer başkan seçildi

Türkiye Belediyeler Birliği seçimleri öncesinde çıkan kavganın ardından yapılan oylamada, Vahap Seçer 446 oyla başkanlığa seçildi.

A+A-

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclisi, başkan, meclis başkanlık divanı, ihtisas komisyonu ve encümen üyelerini belirlemek üzere Ankara’daki bir otelde toplandı. Toplantının açılışını TBB Başkanvekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yaptı.

Divan’da söz alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun, tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun mektubunu okumak istemesi salonda tartışmalara neden oldu. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın kürsüye yönelmesiyle tansiyon yükseldi.

Türkiye Belediyeler Birliği seçimi öncesinde arbede çıktı: Kürsüye yürüdüler - 02.05.2026, Sputnik Türkiye

Tartışmaların büyümesiyle birlikte bazı belediye başkanlarının da ayağa kalkması sonucu salonda arbede yaşandı. Yumrukların atıldığı kavgada bağırışlar yükselirken, toplantıya ara verildi ve salon boşaltıldı.

SON DAKİKA… Türkiye Belediyeler Birliği toplantısında Ekrem İmamoğlu provokasyonu: Mektubunu okumak isteyince arbede yaşandı! - Son Dakika Haberler

Tansiyonun düşmesinin ardından seçim süreci yeniden başladı. Yapılan oylama sonucunda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı’na 446 oy alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer seçildi.

BAŞKAN VEKİLİ | Türkiye Belediyeler Birliği

Vahap Seçer kimdir?
Vahap Seçer, 5 Ekim 1963’te Mersin’in Tarsus ilçesinde doğdu. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu olan Seçer, 1987 yılında kurduğu işletme ile tarımsal üretim, sanayi ve ticaret alanlarında faaliyet gösterdi.

İş dünyasında çeşitli görevler üstlenen Seçer, aynı zamanda Tarsus Güç Birliği Vakfı’nın kurucuları arasında yer aldı. 2007-2015 yılları arasında CHP Mersin Milletvekili olarak görev yapan Seçer, bu süreçte Tarım ve Köyişleri Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görev aldı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Seçer, 2024 seçimlerinde yeniden bu göreve getirildi. 16 Temmuz 2025’te TBB Başkanvekilliği görevini üstlenen Seçer, yerel yönetimlerde eşitlik ve kamu yararı temelinde çalışmalar yürütmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Vahap Seçer, İngilizce bilmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.