1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TBMM Başkanı Şentop Adana'da
TBMM Başkanı Şentop Adana'da

TBMM Başkanı Şentop Adana'da

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Julide Sarıeroğlu Pozantı Kongresi’nin 100. Yıl kutlamalarına katılmak üzere Adana’ya geldi. 

A+A-

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’nu Adana Valisi Süleyman Elban, Adana milletvekilleri, AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başta olmak üzere kalabalık bir grup karşıladı. 

Şentop ve beraberindekiler daha sonra Pozantı’ya hareket etti. 

POZANTI KONGRESİNİN TARİHİ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, o dönem Pozantı’yı vilayet yaparak Adana’nın düşmesinin önüne geçtiğini ifade ederek “Burada sadece idari bir karar alınmıyor. Pozantı Kongresi’nde askeri anlamda alınan kararların yanı sıra, Malatya Bölgesindeki Kuvvayi Milliye Birliklerine dağıtılacak silahların sayılarına kadar, Türkiye’de sayılı kurulan İstiklal Mahkemeleri’nin birinin Pozantı’da kurulmasına kadar ve Adana’ya 5 Ağustos 1920’den, 5 Ocak 1922’ye kadar Vilayet Merkezi yapma şerefini ve onurunu teslim ediyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.