1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TBMM’de bir ilk: İki milletvekili evlendi
TBMM’de bir ilk: İki milletvekili evlendi

TBMM’de bir ilk: İki milletvekili evlendi

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ile CHP İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu’nun evlenmesiyle, TBMM tarihinde aktif görevde bulunan iki milletvekilinin evlendiği ilk örnek yaşandı.

A+A-

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ile CHP İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu evlendi. İki siyasetçinin evliliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Meclis tarihinde bir ilk yaşandı

TBMM tarihinde ilk kez aktif olarak görev yapan iki milletvekilinin dünyaevine girdiği belirtildi. Evlilik, siyaset kulislerinde de dikkat çeken gelişmeler arasında yer aldı.

murat-emir-kimdir-esi-kim-chp-grup-baskanvekili-7f791ee0c8-amp.jpg

Murat Emir kimdir?

1969 yılında Malatya’nın Hekimhan ilçesinde doğan Murat Emir, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra göz hastalıkları alanında uzmanlık eğitimi aldı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni de bitiren Emir, sağlık hukuku alanında doktora yaptı. Haziran 2015, Kasım 2015, 2018 ve 2023 genel seçimlerinde CHP Ankara Milletvekili seçilen Emir, 2024 yılında CHP TBMM Grup Başkanvekilliği görevine getirildi.

evrim-rizvanoglu-1769490147.jpg

Evrim Rızvanoğlu kimdir?

1980 yılında Van’da doğan Evrim Rızvanoğlu, yükseköğrenimini Amerika Birleşik Devletleri’nde tamamladı. İş dünyasında faaliyet gösteren Rızvanoğlu, siyasi kariyerine DEVA Partisi’nin kurucu üyeleri arasında başladı. 2023 genel seçimlerinde CHP listelerinden İstanbul Milletvekili seçilen Rızvanoğlu, daha sonra CHP çatısı altında siyaset yapma kararı aldı.

Murat Emir ve Evrim Rızvanoğlu’nun evliliği, aktif görevdeki iki milletvekilinin evlenmesi bakımından TBMM tarihinde dikkat çeken bir ilk olarak değerlendirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.