1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Tekin Bingöl "CANLAR PAHASINA" kitabını anlattı
Tekin Bingöl "CANLAR PAHASINA" kitabını anlattı

Tekin Bingöl "CANLAR PAHASINA" kitabını anlattı

CHP PM üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde yeni yayınladığı "Canlar Pahasına" adlı kitabının tanıtımını yaptı.

A+A-

Tanıtım toplantısına çok sayıda yurttaş ve CHP'lilerin yanı sıra Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut, Orhan Sümer ve Ayhan Barut katıldı.

Sedat Memili - Kucuksaat.com / Aydın'da Kenan Evren Bulvarı'nın adının değiştirilerek Erdal Eren Bulvarı adının verilmesini görüntülerle anlatan Tekin Bingöl, bu yürekli davranışından dolayı Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu kutladı.

m1-002.jpg

"Faili meçhuller Türkiye'nin ayıbıdır" diyen Bingöl, Cumartesi Annelerinin başlattıkları eylemin 05'nci haftasına girdiğini hatırlattıktan sonra: "Bunlar çocuklarının kemiklerini istiyor. Bir anne çocuğumun kemiğini bulursam boynuna asacağım" diye feryat ediyor. Onların isteklerini yerine getiremeyenler, onları coplamanın çözüm olduğunu düşünüyorlar dedi.

Demokrasinin unsurları üzerine görüşlerini anlattıktan sonra kitabın hazırlanış öyküsünü anlatan Tekin Bingöl, kitabını imzalayacağı salona geçti.

m2.jpg

Canlar Pahasına, adlı kitabın hazırlanış öyküsü ve amacı kapağında şöyle anlatılmaktadır.

"1980’li yıllarda başlayan kara propagandaya karşı bir isyanın kitabıdır Canları Pahasına...

Cumhuriyetin kazanımlarını yıkmaya ant içmişlerin karanlıklara yol açan yalanlarını yüzlerine vuran bir kitap Canları Pahasına...

Gece bekçisi, taksi şoförü, eczacı, işçi, öğrenci, milletvekili, kuyumcu, çiftçi, avukat, tamirci, muhasebeci, kahveci, marangoz...

Hep sıradan insanlar...

Sonsuza kadar yurt bellediğimiz Anadolu topraklarının sıradan ama bir o kadar da onurlu insanların tarihidir bu kitap.

Canları Pahasına, son 60 yılda kontrgerilla ve diğer karanlık güçler tarafından öldürülen yüzlercesinin yaşamlarını ve mücadelelerini okuyucuyla buluşturuyor.

“Ankara Garı’ndaki katliamın ardından, örgüt başkanlığını yaptığım pırıl pırıl gençlerimizi toprağa verirken ben de onlarla birlikte bir parçamı toprağa verdim. Tıpkı doğumumdan çok önce Conkbayırı’nda toprağa düşenlerle bir parçamı yitirdiğimde, gençlik yıllarım sırasında arka arkaya yol arkadaşlarımın mezarlarına toprak attığımda olduğu gibi...

m3-001.jpg

Şimdi bu kitapla, yitirdiğimiz bütün parçaları topluyor, geleceğimizi aydınlatmak için can veren herkesin büyük yolculuğuna ekliyorum. Ekliyorum ki, yaklaşan baharla birlikte onlar da topraktan doğrulsun; yüreğimizdeki mücadele azmine güç katsınlar... Ekliyorum ki, üzerimize sinen yanık kokusu silinsin, yerini gökyüzünde uçan barış güvercinlerinin kanat çırpışı alsın..."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.