1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Temsa Adana Meselesidir!
Temsa Adana Meselesidir!

Temsa Adana Meselesidir!

CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi ve Adana milletvekilleri üretimin durduğu TEMSA fabrikası yetkilileri ile fabrika işçilerinin örgütlü olduğu Özçelik-İş sendikasını ziyaret etti

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut’la birlikte üretime ara verilen TEMSA işçileriyle Özçelik-İş sendikasında, şirket yetkilileriyle de TEMSA fabrikasında bir araya geldi. TEMSA’nın Adana’nın bir değeri olduğunu vurgulayan Çelebi ve milletvekilleri, “TEMSA, kişilerin değil Adana’nın meselesidir. TEMSA’nın yeniden üretmesi hem Adana için, hem ülke ekonomisi için yaşamsal önem taşıyor” dedi.

CHP TEMSA İŞÇİLERİNİN YANINDA

İl Başkanı Mehmet Çelebi, TBMM’deki 12 günlük bütçe görüşmelerinin ardından Adana’ya dönen CHP’li milletvekilleriyle birlikte TEMSA işçilerinin örgütlü olduğu Özçelik-İş Adana Şubesini ziyaret etti. Şube Başkanı Sedat Aydın, yönetim kurulu üyeleri ve TEMSA çalışanlarından yaşanan süreci dinleyen CHP heyeti, işçilerin verdiği mücadelenin yanında olduklarını belirttiler.

ÇELEBİ: ÜRETİMİN BAŞLAMASI, BELİRSİZLİĞİN SON BULMASI GEREK

TEMSA’da yaşananların hem Adana’yı hem tüm Türkiye’yi ilgilendirdiğini vurgulayan İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla birlikte TEMSA’nın yeniden üretime başlamasını arzuluyoruz. Bunun arkasında da olacağız. Ancak basına yansıyan bilinmeyenlerin de bir an önce ortaya çıkarılması gerek. Bu konudaki çabalarımız da sürecek. TEMSA mutlaka yeniden üretime geçmelidir. TEMSA’nın kapanması gibi bir ihtimalin olabileceğini düşünmüyoruz ancak ortadaki muğlaklığın bir an önce son bulması lazım. Fabrika çalışanlarının da sendikanın da yanında olup, sizlere her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

BARUT: BİRLİKTE MÜCADELE EDİP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

TEMSA’da yaşanan süreçten hem emekçiler, hem Adana adına üzgün olduklarını dile getiren Adana Milletvekili Ayhan Barut, yakın zamana dek tarımın, sanayinin, kültür ve sanatın başkenti olan Adana’nın bu niteliğini kaybetmeye başladığına dikkati çekti.  Barut, “Geçmişte Adana ekonomisinin can damarı durumundaki ellinin üzerindeki fabrika ya kapandı, ya başka bir ile taşındı, ya da tasfiye edildi. İşsizliğin en yüksek olduğu illerden biri olan Adana’da TEMSA’nın üretimini durdurması ya da kapanması hem çalışanlar için, hem Adana ekonomisi için çok endişe verici ve üzücü bir durum. Yaşanan bu kriz sürerse yedek parça, tedarikçiler ve yan sanayisine de darbe vuracaktır. Bu işin sonuna kadar takipçisiyiz. Adana’ya katma değer katan, binlerce kişiye istihdam sağlayan TEMSA’nın üretime devam etmesinden yanayız. Siz emekçilerin yanındayız. Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte TEMSA konusunu TBMM’de gündeme getirdik, soru önergeleri verdik. Bundan sonra da takipçisi olacağız ve desteğe ihtiyaç duyduğunuzda yanınızda olacağız. Birlikte mücadele edip birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.

SÜMER: TEMSA’NIN ÜRETMESİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

CHP milletvekilleri olarak, CHP örgütlerinin desteğiyle TEMSA işçilerinin ve üyesi oldukları Özçelik-İş sendikasının alacağı kararların yanında olacaklarını kaydeden Adana Milletvekili Orhan Sümer de , “Bu konuda bilinmeyenlerin de bir an önce ortaya çıkarılması ve belirsizliklerin de ortadan kaldırılması gerek. Dileğimiz TEMSA’nın bir an önce yeniden üretime geçmesi ve siz emekçi kardeşlerimizin mağduriyetinin giderilmesidir. Adana’da kapanan fabrikaların yol açtığı tahribatın acısını hep birlikte çekiyoruz. Bu bağlamda Adana’nın bir değeri olan TEMSA’nın kapanma sürecine girmesi değil üretmesi büyük önem taşıyor. TEMSA’nın üretime devam etmesinin Adana’da yeni bir başlangıca vesile olmasını da umuyoruz. Verdiğiniz mücadelenin yanındayız” ifadelerini kullandı.

ŞEVKİN: ADANA’NIN TEMSA’YI KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜ YOK

TEMSA’nın Adana’nın gözbebeği kuruluşlarından biri olduğunun altını çizen Adana milletvekili Müzeyyen Şevkin, “Adana olarak radyoevini, TRT’yi, Karayollarını ve 55 fabrikayı kaybettik. Havaalanını neredeyse kaybetmek üzereyiz. Artık kaybetmeye tahammülümüz kalmadı. Adana’nın 70 ülkeye üretim yapan TEMSA’yı kaybetme lüksü de tahammülü de yoktur. Üretimin ve üreten kardeşlerimizin yanında olmak üzere bu yola çıktık. Emekten, emekçiden yana olan bir siyasi anlayışın mensupları olarak her zaman yanınızdayız. Mücadeleden vazgeçmemeliyiz. Adana’nın yeniden üreterek kalkınması ve yeniden üretimin başkenti olması lazım. TEMSA da bu anlamda çok değerli. TEMSA’nın üretmesi ve değerli emekçi kardeşlerimizin hakları için verdikleri mücadelede sonuna kadar yanındayız” dedi.

 BULUT: TEMSA KİŞİLERİN DEĞİL ADANA’NIN MESELESİDİR

CHP örgütlerinin ve milletvekillerinin emekten ve emekçiden yana olduğunu yineleyen Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, iktidarın yerli ve milli söylemine gönderme yaparak, “Yerli ve milli bir markanın üretimini durdurması ya da kapanması her yanıyla bir facia.  Bugün bir yanda yandaş olduğu için bir simit sarayına 500 milyon dolar, yandaş bir müteahhide 1  milyar 650 milyon ödenirken, yerli ve milli bir marka olan TEMSA mali çıkmaz nedeniyle üretimini durduruyor. TEMSA bir kişinin, yani Sabancıların ya da burayı alan bir kişinin değil Adana’nındır. Biz de TEMSA’yı bir Adana markası, Adana’nın sahibi olduğu bir şirket olarak görüyoruz. TEMSA’ya bu gözle bakıyoruz. Adana’da onlarca fabrika kapandı. Artık yeter. Hem TEMSA’nın üretmesi ve kapanma sürecine girmemesi hem de siz çalışanların haklarını korunması açısından yanınızdayız. Bu meseleyi Adana meselesi olarak görüyoruz. Bu sorunun çözümü için her partiyle, gerekirse Cumhurbaşkanı ile de görüşmeye hazırız” diye konuştu.

AYDIN: TEMSA SADECE ÇALIŞANLARININ DEĞİL ADANA’NIN PROBLEMİ

CHP İl Başkanı Çelebi ve Adana milletvekillerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Özçelik-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Sedat Aydın da şunları söyledi:

“Bu sadece TEMSA çalışanlarının değil, Adana’nın da problemidir. TEMSA Türkiye’yi ciddi anlamda dünyada temsil eden bir markadır. Bizim ürettiğimiz otobüsler dünyanın 70 ülkesinde insanları taşıyor ve Türkiye’yi temsil ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar da TEMSA’nın üretimine devam etmesi için elinden gelen desteği vereceğini söyledi. Başta büyükşehir belediyelerinin araçlarını TEMSA’dan almaları konusunda ciddi bir destek verdi. TEMSA çalışanları olarak biz sizlere ve Zeydan Başkanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah verilen bu emek ve mücadele sonunda bir an öncede TEMSA yeniden üretime geçer diye temenni ediyoruz.”

CHP heyeti daha sonra TEMSA fabrikası yetkililerini de ziyaret edip, üretimin durmasıyla başlayan süreç hakkında yetkililerden bilgi aldılar. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.