1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Küme düşme kaldırıldı! Adanaspor yine 1. Ligde
Küme düşme kaldırıldı! Adanaspor yine 1. Ligde

Küme düşme kaldırıldı! Adanaspor yine 1. Ligde

Süper Lig'de 2019-2020 sezonu için küme düşme kaldırıldı.

A+A-

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, küme düşmenin kaldırıldığını açıkladı. Süper Lig'de gelecek sezon 21 takım yer alacak.

Böylelikle yeni sezonda Ankaragücü, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor Süper Lig'de; OSmanlıspor, Adanaspor ve Eskişehirspor ise TFF 1. Lig'de yer alacak.

MKE Ankaragücü, Hes Kablo Kayserispor ve BtcTurk Yeni Malatyaspor, gelecek sezonda da Süper Lig'de mücadele edecek. Yeni yabancı kuralının uygulanması bir yıl ertelendi. Tescil edilen Bölgesel Amatör Lig’de lider ile arasında en fazla 3 puan bulunan takımların TFF 3'üncü Lig’e yükselmesine karar verildi. Bu kapsamda 3'üncü Lig'e yükselen ekipler şöyle: Siirt İl Özel İdaresi Spor, Adıyaman 1954 Spor, Ceyhanspor, Isparta 32 Spor Kulübü, Karaman Belediyespor, Belediye Kütahyaspor, Edirnespor, Tekirdağspor, Çengelköyspor

"DÜŞENİN DOSTU OLMAZ..."

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Düşenin dostu olmaz anlayışını elinin tersiyle iten kulüplerimizi gönülden kutluyorum" dedi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ise "Yönetim Kurulumuzda oy birliği ile alınan karar doğrultusunda, Süper Lig ile TFF 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig’de düşme olmayacaktır. Süper Lig 2020-21 sezonunda 21 takımla oynanacak, 4 takım ligden düşecek, 2021-22 sezonundan itibaren 20 takım ile oynanacak” açıklamasında bulundu.

Özdemir devamında şöyle konuştu:

''İlk günden itibaren özveriyle çalışıp maçların oynanmasında büyük emeği olanlara teşekkür ediyorum. Ligden düşmenin kaldırılmasıa yönelik ortak talebi değerlendirdik. Oy birliği ile alınan karar göre Süper Lig TFF 1. Lig 2. Lig 3. Liglerde de düşme olmayacaktır.''

Gelecek sezon 21 takımla oynanacak olan Süper Lig’de 2021-2022’den itibaren 20 takım mücadele edecek. Yabancı kuralı hakkında da flaş bir karar alındı ve Kulüpler Birliği’nin talebi doğrultusunda yeni yabancı düzenlemesinin gelecek sezondan itibaren uygulanması yönünde karar verildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.