1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. THK: 95. Yılda gururluyuz...
THK: 95. Yılda gururluyuz...

THK: 95. Yılda gururluyuz...

"Gelecekte, göklerine sahip olamayan uluslar, göklerine sahip olan ulusların baskıları altında yok olmaya, kaybolmaya mahkumdur"

A+A-

THK Kuruluşunun 95. Yıldönümü Adana'da yapılan etkinlikle kutlandı. 
17 Şubat 2020 Pazar Sabahı, saat 10.00'da  Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtın önünde toplanan ve çoğunluğu Genç Kanatlardan oluşan kurum üyeleri , anıta çelenk koyarak şükranlarını sundular. 

Atatürk Caddesi üzerinden askeri disiplin ile alana giriş yapan THK Adana Şubesinin Genç Kanat üyeleri, başlarında kurum Saymanı Süleyman Halet Nida Öter ve kurum eğiticilerinden Nezih Mutal, Fevzi Vezir olduğu halde alana girdiler. 
Anıt Kaidesinin iki yanına (Kuzeyde erkek ve Güneyde kadın ) genç kanat üyeleri nöbete durdular. 

1-024.jpg

İSTİKBAL GÖKLERDEDİR
Emekli Albay Zeki Gürler'in de eşlik ettiği Genç Kanatlar anıta çelenk koyduktan sonra  Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşını söylediler. 
Saygı duruşu anında Şakirpaşa Havaalanından yükselen uçağın sesinin eşlik etmesi güzel bir rastlantı olarak anılarda kaldı. 
Nezih Mutal, günün anlam ve  önemini belirten bir konuşma yaptı: " Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, bizlere ve ordumuza, daha doğrusu milletimize en büyük hediyelerinden biri olan Türk Hava Kurumu'nun bugün 95. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. 
Mustafa Kemal, 19210'lu yıllarda yapılmış olan Trablusgarp Savaşı sırasında İtalyanların ilk defa kullandıkları uçakları gördüğünde, Rauf Bey'le beraber: "Bu uçaklardan bir tanesi bizim elimizde olsaydı, bugün bu savaşın gidişatı böyle olmayacaktı" dedi.

 Hatıratlarından okuduğumuz kadarıyla, şöyle devam etti: "Gelecekte, göklerine sahip olamayan uluslar,  göklerine sahip olan ulusların baskıları altında yok olmaya, kaybolmaya mahkumdur" ardından hepimizin bildiği şu veciz sözleri söyledi: " İSTİKBAL GÖKLERDEDİR..."
O'nun istikbal dediği mesele aslında, sadece gelecek değil, geleceği oluşturacak siz gençlersiniz.  7'den  77'ye, buna gönül vermiş insanlar olarak, bizler de bu camia içerisinde bir nefer olarak görev almaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. 
Esas amacımız eğitimdir. Eğitimlerimiz vasıtasıyla göklerimize sahip çıkacağız.  Bu gün yapılan operasyonlar sırasında ABD Başkanının bir sözü vardı: "Onlarla baş edemezsiniz, çünkü onların uçakları var" dedi. 
Biz de gelecekte uçaklarımızı kullanacak olan pilotlarımızı, geleceğimizi oluşturacak astronotlarımızı,  okullarımızda yetiştireceğiz.

2-021.jpg

Mühendislerimiz vasıtası ile roketlerimizi Yapacağız. Uydularımıza sahip çıkacağız ve gelecek bizlerin olacaktır. 
O'nun bizlere olan vasiyeti iki kesime idi; Birincisi öğretmenlere, hatırlayın Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır..."  Görüyorum ki onlar sizleri gayet güzel eğitmiş ve bu noktaya getirmiş. Allah emeklerini var etsin, yok etmesin. 
İkincisi de havacılığı tanıyan bizlere; "İstikbal için havacılığı tanıtın" mesajı. Biz de elimizden geldiğinde hem okullarımızda hem de gittiğimiz her yerde ona layık olmaya çalışıyoruz. 

Şehitlerimizin ruhları şad olsun, hepsinden Allah razı olsun, kuruculuğu ile bizlere yol gösteren Atamızdan da, kuruluşumuzu oluşturan devletimizden de Allah razı olsun diyoruz. 
Sağ olun var olun..." 
ADANALIYA EMANET
Kurum Saymanı Süleyman Halet Nida Öter, Yönetim Kurulu'nu temsilen kutlamaları kabul etti. Ve:  "THK'nun amaçları evrensel ve insancıldır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var oldukça Türk Hava Kurumu da varlığını devam ettirecektir. Adana THK, Mustafa Kemal'in Adananalı'ya bir emanetidir" dedi. 
Yapılan törenlerin ardından gençler, yine bir izci disipliniyle alandan ayrıldılar. Gençlerin ciddiyet ve disiplini izleyenlerce takdir topladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.