1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TMMOB Adana Yerel Kurultayı’nda, meslek sorunları masaya yatırıldı
TMMOB Adana Yerel Kurultayı’nda, meslek sorunları masaya yatırıldı

TMMOB Adana Yerel Kurultayı’nda, meslek sorunları masaya yatırıldı

Adana’da düzenlenen TMMOB Yerel Kurultayı’nda mühendis, mimar ve şehir plancılarının işsizlikten düşük maaşlara, liyakatsiz atamalardan sosyal hak kayıplarına kadar yaşadığı sorunlar masaya yatırıldı.

A+A-

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana Yerel Kurultayı, “Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlığıyla Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kurultayın açılışında TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Apaydın, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mahinur Şahbaz, TMMOB Onur Kurulu Üyesi Haşmet Biçer ve İMO Adana Şube Başkanı Kerem Şahin konuşma yaptı.546855331-1189312376561191-5689573112606790620-n.jpg

Sefa Apaydın, Türkiye’nin derin ekonomik ve sosyal krizlerden geçtiğini belirterek hayat pahalılığı, işsizlik, düşük ücretler, liyakatsiz atamalar ve hukuksuzlukların meslektaşların yaşamını olumsuz etkilediğini söyledi. Meslek alanlarının rant politikalarıyla daraltıldığını, gençlerin yurtdışına yöneldiğini, emeklilerin yoksullaştığını ve kadın ile engelli meslektaşların daha ağır eşitsizliklere maruz kaldığını kaydeden Apaydın, TMMOB’nin örgütlü mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

“Sorunlarımız ülke sorunlarından bağımsız değil”
İMO Adana Şube Başkanı Kerem Şahin de mühendis, mimar ve şehir plancılarının işsizlik, düşük maaş, güvencesizlik, fazla mesai dayatmaları ve sosyal hak kayıplarıyla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Şahin, gençlerin mesleki tatminsizlik nedeniyle yurtdışına göç ettiğini, kadın ve engelli meslektaşların ise daha derin eşitsizlikler yaşadığını dile getirdi.547176199-1189312313227864-2501998924545846007-n.jpg

Kamusal görevlerin işlevsizleştirildiğini, bilirkişilik ve iş güvenliği alanlarında keyfiyetin yaygınlaştığını belirten Şahin, hukuksuzlukların arttığını söyleyerek adil, eşit ve demokratik bir gelecek için bilimin ve tekniğin yol göstericiliğinde mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Kararlar Ankara’ya taşınacak
Kurultayın ilerleyen bölümünde divan oluşturuldu. Divan başkanlığına Hüseyin Atıcı (MMO) seçilirken, yazmanlık görevlerini Özlem Aytok (PeyzajMO) ve Hava Basit (İMO) üstlendi.

Katılımcıların hazırladığı öneriler görüşülerek karara bağlandı. Bu öneriler, Ekim 2025’te Ankara’da yapılacak merkezi kurultaya taşınacak ve mühendis, mimar ile şehir plancılarının güncel sorunlarına yönelik çözüm stratejilerinin geliştirilmesine katkı sağlayacak.546848872-1189312293227866-6110955190997477267-n.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.