1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Toplu Sözleşmeli Sendikal Hakkımızı İstiyoruz; Alacağız!"
"Toplu Sözleşmeli Sendikal Hakkımızı İstiyoruz; Alacağız!"

"Toplu Sözleşmeli Sendikal Hakkımızı İstiyoruz; Alacağız!"

DİSK EMEKLİ-SEN'den basın açıklaması

A+A-

DİSK EMEKLİ - SEN, sendikalarının istinaf mahkemesi tarafından kapatılma kararını onaması sonrasında konuya ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklama şöyle:

Bizler Türkiye emeklilerinin sesi, on yıllardır emekli haklarının tanınması mücadelesinde bayrağı omuzlamış DİSK Emekliler Sendikası’yız. Kurulduğu günden bu yana hakkında defalarca kapatılma kararı alınan ve fakat daha büyük bir örgütlülük ve kararlılıkla tekrar yola çıkan Sendikamızın kapatılma kararı bugün bir kez daha istinaf mahkemesi tarafından onandı. Tam da bu nedenle bizler, bugün bir kez daha bir arada, omuz omuza, güçlü ve kararlı bir şekilde dimdik ayaktayız!

Biliyoruz ki; bağımsızlığını yitirmiş bir yargı sisteminde, sahibinin sesi mahkemelerin aldığı bu karar politiktir. Bu karar milyonlarca emeklinin bir araya gelerek haklarını talep etmesinden duyulan müthiş bir korkunun ürünüdür. Bu karar çağ dışı bu zihniyetin zorbalığının bir yansımasından ibarettir. 19. Yüzyıldan bugüne türlü yasak ve zorbalıklara göğüs geren sendikal mücadele bugün de dimdik ayaktadır!

Varsın onlar DİSK Emekli-Sen’i sendika olarak tanımasın; Türkiye halkı bizleri emeklilerin temsilcisi olarak tanımaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.