1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türk Düşmanı, Rum Aşığı Gazete
Türk Düşmanı, Rum Aşığı Gazete

Türk Düşmanı, Rum Aşığı Gazete

KKTC’deki Avrupa gazetesi, Türk düşmanı Rum aşığı tavrına devam ediyor.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yayın yapan "Avrupa" isimli gazete, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46. yıl dönümünde küstah bir manşete imza attı.

Daha önce ‘Afrika’ ismiyle yayınlanırken de Türkiye'ye işgalci demişti.   

0332ee77-8ca3-464e-8f18-e126fc2c881d.jpg2317b267-6e9b-4579-b005-c95a1a5ece86.jpg

KKTC'de yayın yapan Avrupa gazetesi 'Geldiler, kan döktüler aldılar' manşetiyle yayınlandı. Türkiye'ye işgalci muamelesi yapıp Rumların yanında saf tutan bu gazete daha önce de Afrika ismiyle çıkıyordu.

 Afrika ismiyle yayınlandığı zamanlardaki bir sayısında da ‘Zeytin Dalı Harekatı’ için ‘Türkiye'den bir işgal hareketi daha' manşetiyle yayınlanmıştı.

Gazetenin künyesinde; Afrika Yayıncılık Limited, Direktör: Ali Osman Tabak, Genel Yayın Yönetmeni: Şener Levent isimlerine rastlanıyor.

Şener Levent’in bazı Rum Tv kanallarında programlara katılıp, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC aleyhine konuşmalar yaptığı da biliniyor.

Kıbrıs'ta yaşayan birçok Türk'ün rahatsızlığını belirttiği gazete daha önce de Kıbrıs Türkleri tarafından protesto edilmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kıbrıs'ta Türklerin uğradığı baskı ve zulmü ortadan kaldırmak ve Ada'ya barışı getirmek amacıyla 20 Temmuz 1974'te harekat başlatmıştı. Kıbrıs Türk halkının özgürlüğüne kavuştuğu bu mutlu günün yıl dönümünde, Rum aşığı Kıbrıs gazetesinden çirkin ifadeleri KKTC kadar Türkiye’de de şaşkınlıkla karşılandı.

Avrupa Gazetesi’nin 20 Temmuz’daki manşetinden sonra, 13 kişilik KKTC vatandaşı bir grup Başsavcılığa başvurarak suç duyurusunda bulundu. Yaptıkları açıklamada, Avrupa Gazetesi’nin manşetini kesinlikle reddettiklerini ve kınadıklarını vurguladılar.

Gazetedeki ifadeleri akla ve mantığa bağdaşmayan açıklamalar olarak nitelendiren şikayetçi vatandaşlar, “bu açıklamalar bizi bağlamaz ve temsil etmez, bu gazete Kıbrıs Türkünün sözcüsü değildir” dedi.

71b78e51-d622-4a07-b7ee-cc88028f7e82.jpg

b29eae3c-58eb-4ebf-b93a-8746ebc332b7.jpg

Avrupa Gazetesi’ne yönelik suç duyurusundaki dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

“KKTC Başsavcılığına

Bizler Kıbrıslı Türkler olarak 20.7.2020 tarihli Avrupa Gazetesinin baş sayfa yazısını kesinlikle reddediyor ve kınıyoruz.

1963-1974 arasında Kıbrıs Türkü’nün malının canının kastedildiği unutulmamalıdır. Haksız yere Kıbrıs Türkü’nün kanı dökülmüştür. 1974 Barış Harekatı ile bu zulme dur denmiştir. Biz Türkiye’nin etkin garantörlüğünden yanayız. Akla ve mantığa bağdaşmayan açıklamalardır. Bizi bağlamaz ve temsil etmez. Bu gazete Kıbrıs Türkü’nün sözcüsü değildir. Bu konuda suç duyurusunda bulunmak istiyoruz. Saygılarımla Arz ederim”

EROL SAYLAN / KUCUKSAAT.COM

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.