1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ulaştırma Bakanı Çukurova havalimanı hakkında açıklama yaptı
Ulaştırma Bakanı Çukurova havalimanı hakkında açıklama yaptı

Ulaştırma Bakanı Çukurova havalimanı hakkında açıklama yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yozgat, Bayburt-Gümüşhane, Hatay ve Çukurova havalimanlarında inşaatların devam ettiğini belirterek, Çukurova Bölgesel Havalimanı bitişine ilişkin açıklamada bulundu.

A+A-

Ulaştırmve ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, yerli ve milli projeler ile ulaşım hatlarına yönelik çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Hava, kara, demir ve deniz yolları ile iletişimde önceliklerinin yerli ve milli teknolojiyi kullanmak olduğunu vurgulayan Uraloğlu, "Demir yolu araçlarının yerli ve milli olması yönündeki çalışmalara ağırlık veriyoruz. Milli Metro Projesi, lokomotif üretimi ve milli elektrikli tren seti gibi projeler ülkeye değer kattı. Akıllı ulaşım yollarında da kullanılan teknolojiler de Türkiye'de üretiliyor." diye konuştu.

Uraloğlu, 2002'de 26 olan havalimanı sayısını 57'ye yükselttiklerine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Havalimanı sayımız aşağı yukarı Türkiye'deki ihtiyacı karşılama noktasına geldi. Yozgat, Bayburt-Gümüşhane ve Çukurova bölgesel havalimanlarının inşaatları devam ediyor. Çukurova Bölgesel Havalimanı bitmek üzere. Bu ay içinde açmak için 7/24 çalışıyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın üçüncü pistinin inşaatına ve Antalya Havalimanı'nda da yeni bir terminal binasına başladık. Depremde hasar gören Hatay Havalimanı'na ilişkin çalışmalar yaptık. Hatay ve çevre illerde yer araştırmaları yaptıktan sonra Hatay Havalimanı'nı kendi yerinde yapma kararı aldık ve inşaatına da başladık. Hizmete açacağız. Muhtemelen önümüzdeki sene içinde bitirmiş olacağız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.