1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ülkemize demokrasiyi böyle mi getireceksiniz?
Ülkemize demokrasiyi böyle mi getireceksiniz?

Ülkemize demokrasiyi böyle mi getireceksiniz?

Mengücek Gazi Çıtırık yazdı

A+A-

İstanbul ve İzmir kongrelerinin bir versiyonu da Ankara CHP il kongresinde yaşandı. Adaylardan Ayhan Yalçınkaya'nın, aday gösterilmesi için topladığı imzalarda mükerrer imzalar olduğu, imza verenlerin bir bölümünün imzasını çekmesi ve çeşitli nedenlerin birleşimiyle ,yine genel merkezin istediği gibi tek adayla seçime gidildi.

Toplam delege sayısı 645,seçime katılan delege sayısı 496, 181 geçersiz oy,sonuç 315 oyla seçiliyor Ankara'nın yeni il başkanı. Kezlerce yazdık,kongrelerde dile getirdik ve yılmadan da söylemeye devam edeceğiz. Adaylık için toplam delegenin yüzde onluk imzalı beyanına dair anti-demokratik düzenlemenin tüzükten bir an önce çıkartılması gerekiyor.Kimsenin yarış hakkı ,seçilme hakkı elinden alınmamalı.

Parti içi demokrasi,katılımcılık en geniş şekliyle işletilmeli.Ülke genelindeki barajdan yakınan,eleştiren bir siyasi partinin tüzüğünde böyle düzenlemeler olmamalı. Her iki adaya imza vermek ya da verdiği imzadan daha sonra dönmek gibi konularla parti kamuoyunda yıpratılmamalı. Genel merkezimizin ,seçim sonuçlarını doğru okumaları gerektiğini isterim ama bildiklerini yapmaya devam ediyorlar yani tek listeli seçimsizlik anlayışı.

Seçilen başkanların şimdiden meşruiyetleri tartışmalı hale geliyor.Sonra da tüm demokrasi güçlerinin birleşmesini isteyeceksiniz,tek adamlık rejiminin yıkılıp denge ve denetleme unsurları güçlendirilmiş parlamenter rejimi kurmaktan bahsedeceksiniz,önünüzde yarışabilme sürecinin nasıl kesildiği yaşanacak ,siz halen demokrasi anlatcaksınız.Sonra da seçmen neden bize güvenmiyor diyeceksiniz ???....


İstanbul ve İzmir kongrelerinin bir versiyonu da Ankara CHP il kongresinde yaşandı. Adaylardan Ayhan Yalçınkaya'nın ,aday gösterilmesi için topladığı imzalarda mükerrer imzalar olduğu, imza verenlerin bir bölümünün imzasını çekmesi ve çeşitli nedenlerin birleşimiyle ,yine genel merkezin istediği gibi tek adayla seçime gidildi. Toplam delege sayısı 645,seçime katılan delege sayısı 496, 181 geçersiz oy,sonuç 315 oyla seçiliyor Ankara'nın yeni il başkanı. Kezlerce yazdık,kongrelerde dile getirdik ve yılmadan da söylemeye devam edeceğiz.

Adaylık için toplam delegenin yüzde onluk imzalı beyanına dair anti-demokratik düzenlemenin tüzükten bir an önce çıkartılması gerekiyor.Kimsenin yarış hakkı ,seçilme hakkı elinden alınmmalı.Parti içi demokrasi,katılımcılık en geniş şekliyle işletilmeli.Ülke genelindeki barajdan yakınan,eleştiren bir siyasi partinin tüzüğünde böyle düzenlemeler olmamalı. Her iki adaya imza vermek ya da verdiği imzadan daha sonra dönmek gibi konularla parti kamuoyunda yıpratılmamalı. Genel merkezimizin ,seçim sonuçlarını doğru okumaları gerektiğini isterim ama bildiklerini yapmaya devam ediyorlar yani tek listeli seçimsizlik anlayışı.

Seçilen başkanların şimdiden meşruiyetleri tartışmalı hale geliyor.Sonra da tüm demokrasi güçlerinin birleşmesini isteyeceksiniz,tek adamlık rejiminin yıkılıp denge ve denetleme unsurları güçlendirilmiş parlamenter rejimi kurmaktan bahsedeceksiniz,önünüzde yarışabilme sürecinin nasıl kesildiği yaşanacak ,siz halen demokrasi anlatcaksınız. Sonra da seçmen neden bize güvenmiyor diyeceksiniz ???....

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.