1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Umre yolculuğuna bisikletle çıkan 68 yaşındaki Şener, Adana’da mola verdi
Umre yolculuğuna bisikletle çıkan 68 yaşındaki Şener, Adana’da mola verdi

Umre yolculuğuna bisikletle çıkan 68 yaşındaki Şener, Adana’da mola verdi

Umre yapmak için Balıkesir’den bisikletiyle yola çıkan emekli işçi Fahrettin Şener, yaklaşık 900 kilometre pedal çevirerek Adana’ya geldi. Şener’in hedefi, 35 gün içinde kutsal topraklara ulaşmak.

A+A-

Umre vazifesini yerine getirmek için Balıkesir’den bisikletiyle yola çıkan 68 yaşındaki Fahrettin Şener, yaklaşık 10 gündür devam eden yolculuğunda Adana’ya ulaştı. Emekli işçi Şener, merkez Seyhan ilçesindeki Sabancı Merkez Camisini ziyaret ederek burada mola verdi ve namaz kıldı.

Yaklaşık 900 kilometre yol katettiğini belirten Şener, yolculuğunun sorunsuz geçtiğini ifade etti. İki gün içinde Suriye sınırına ulaşmayı planladığını söyleyen Şener, buradan Ürdün’e, ardından Suudi Arabistan’a geçeceğini dile getirdi.

Balıkesir'den Umre İçin Bisikletle Yola Çıkan Fahrettin Şener Adana'ya Ulaştı - Haber365

Şener, umre yolculuğuna ilişkin hedeflerini şu sözlerle anlattı:

“Suudi Arabistan’a ulaştığımda yaklaşık 1200 kilometre daha pedal çevirip Medine’ye varacağım. Burada iki gün kaldıktan sonra inşallah Mekke’ye ulaşacağım. Eskiden insanlar yürüyerek ya da develerle kutsal topraklara giderdi. Ben de bisikletle gitmeye karar verdim. Yolculuğum şu ana kadar çok rahat geçti. Hedef güzel olunca yol da kolaylaşıyor. Günlük 100 kilometre yol almayı planlıyorum. Yaklaşık 35 gün sonra mukaddes topraklarda olmayı hedefliyorum.”

umreye-gitmek-icin-balikesirden-bisikletiyle-yola-cikan-kisi-adanaya-ulasti.webp

Şener, yol boyunca vatandaşların kendisine gösterdiği ilginin kendisini mutlu ettiğini de söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.