1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Usta sanatçı Nedret Güvenç yaşamını yitirdi
Usta sanatçı Nedret Güvenç yaşamını yitirdi

Usta sanatçı Nedret Güvenç yaşamını yitirdi

Oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Nedret Güvenç yaşamını yitirdi. Usta sanatçı, 90 yaşındaydı. Güvenç, 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştı.

A+A-

Türk sinemasının usta isimlerinden Nedret Güvenç, sabaha karşı yaşamını yitirdi. Sinemanın ve tiyatronun efsane ismi, sanat hayatı boyunca birçok ödülün sahibi oldu.

Birbirinden önemli projelerde yar alan Güvenç 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Aynı zamanda Türkiye'nin 2009 Dünya Tiyatro Günü bildirisini de Güvenç yazmıştı.

SANAT DÜNYASI YASTA

Usta sanatçının ölümü dostlarını yasa boğdu. Ünlü isimler Nedret Güvenç'in ölüm haberinin duyulmasının ardından duygularını şu sözlerle dile getirdi:

IŞIL YÜCESOY’DAN MESAJ

"Bir ömür sanatla dimdik ayakta kalmak... Sayın NEDRET GÜVENÇ gibi çınarı kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Başımız sağ olsun."

SÜHA UYGUR: BİR DEVİR SONA ERDİ

"Nedret Güvenç… Türk tiyatrosu çok büyük bir sanatçıyı kaybetti… Başarılarla dolu altın bir devir ne yazık ki sona erdi… Sizi tanımak benim için çok büyük bir onur oldu… Tiyatro dünyasına ve Sevgili Nazan’a, Ece’ye ve tüm ailesine başsağlığı diliyorum…"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.