1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Vali Süleyman Elban'a açık çağrı"
"Vali Süleyman Elban'a açık çağrı"

"Vali Süleyman Elban'a açık çağrı"

Turgay Develi yazdı

A+A-

Sayın Vali Süleyman Elban ile ilk görüşmemizden itibaren, bende kendisinin şehrimiz için iyi ve kalıcı hizmetler üretmek için çalışan biri olduğu kanaati yerleşmişti.

Göreve geldiği günden bu güne kadarki tavır, davranış ve ilişkilerindeki açıklık, yurttaşlarla kurduğu eşit ve samimi ilişki, yüksek kalitede bir devlet adamı kumaşına sahip olduğu kanaatimi güçlendirdi.

Herkesin hukukun önünde eşit ve yurttaşlıktan doğan haklarının kanunlarla korunduğu şehrimizde, yasama, yargı, yürütmeden sonra gelen dördüncü kuvvet olan basın da görevini layıkıyla yerine getirme imkanına sahip.

Eski bir milletvekili ve halen aktif bir gazeteci/yazar olarak, toplumun düzeni sarsacak, yıkacak, meşruiyetini sorgulatacak, kitleleri huzursuz edecek, açık haksızlık ve hukuksuzlukları gündeme getiren, her biri somut bulgu ve belgelere dayalı konuları dile getiriyorum.

Kirli ilişkilerle örülmüş bu dosyalarda hemşerilerimizin yenen hakları, attıkları ya da atmadıkları imzalar veya kamudaki konumları dolayısıyla haksız kazanç sağlayanların, bunu nasıl yaptıkları tek tek anlatılıyor.

Belediye Meclislerinde, bürokraside ve dışarıdan sağlanan hizmetlerde kişiden kişiye, firmadan firmaya, konudan konuya farklı karar veren, atılan ya da atılmayan imzalarla bu kirli ilişkiler sonucu menfaat sağlayanlar, endişem odur ki, belediye meclislerinde üyeleri bulunan çoğu partiye sızmış ve orada kararları etkileyen çoğunluğa ulaşmış durumdalar.

Muhatapları kulaklarının üstüne yatarak duymamış, görmemiş gibi yapsalar da;

1- RTÜK arsası olarak da bilinen Atatürk caddesi üzerindeki 3 bin metrekareden fazla bir alanın nev'inin değiştirilmesi suretiyle kamuya tahsisli alandan çıkarılıp özel sağlık alanı tesis edilmesi;

2- Real bölgesi olarak bilinen yerde, Büyükşehir Belediyesi'nin yetkili bürokratlarının hazırladığı ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, 12.08.2021 tarih ve 67597785-105-04-199 sayılı kararı ile bahse konu plan içerisinde bulunan, 11534 ada/1-2 parselde yapılan imar değişikliği;

3- Seyhan Belediyesi'nde bir ihbar/şikayet ile ortaya çıkan, 5 müteahhitlik şirketinin 12 dosyasını kapsayan ve aralarında Ulaş Toros, Hıdır Çak, Neriman Çetiner ve kız kardeşi mimar Neşe Çetin'in adının karıştığı skandalda, Belediye Başkan yardımcısı ve dönemin İmar müdürlerinden Neriman Çetiner ile ilgili her hangi bir suç duyurusunda bulunulmaması;

4- Aynı dosya kapsamında bulunduğu halde, (imar affına kadar geçen sürede her hangi bir yasal işlem yapılmayarak 5 müteahhitin korunduğu da açıkken) dönemin Seyhan Belediye Başkan yardımcısı, şimdinin Büyük Şehir Belediye Genel Sekreter yardımcısı Avukat Türkan Eşli'nin daire sahibi olduğu binaya nasıl bir ayrıcalık tanınarak iskan verildiği sorusu yanıt bekliyor.

***
İçinde birden çok haksızlık ve hukuksuzluk bulunan ve benim de yakından takip ettiğim bu üç dosyanın akıbeti, şehrimizde yaşayan on binlerce hemşerimiz tarafından da merak ve endişe ile izleniyor.

Sonuç olarak, kamuoyu, sayın Süleyman Elban'ın müktesabatı da gereği yabancısı olmadığı bu konu ve dosyalarla ilgili olarak göstereceği hassasiyete güveniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.