1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Vedat Talaş Adana’yı kalkındırmanın yolunu gösterdi
Vedat Talaş Adana’yı kalkındırmanın yolunu gösterdi

Vedat Talaş Adana’yı kalkındırmanın yolunu gösterdi

Adana Küçük Millet Meclisinin Temmuz ayı toplantısında konu, “Adana’da Spor Turizmi”

A+A-

Adana Küçük Millet Meclisinin Temmuz oturumunda gündem “Adana’da Spor Turizmi”ydi. Konu ile ilgili söz alan Vedat Talaş;

“Aralık, Ocak, Şubat Adana'nın iklimi bulunmaz bir nimettir. Bu aylarda spor kulüpleri tarafından kafilelerle kamp yapılır. Türkiye’de 300 adet futbol takımının kampları başlar tek bir adres ver Antalya.

Türkiye için 300 takım, Rusya,Türki devletler, Estonya, Ukrayna,  İsveç, Norveç, İskandinav ülkeleri, Fransa, Almanya  Kulüp takımları  Aralık, Ocak, Şubat aylarında Antalya'da kamp yapar. Bu sayı 3.000 adet civarındadır. Antalya'ya bırakılan döviz 4 katrilyondur. Antalya alternatif olacak tek yer Adana’dır. Hajduk Split 20 senedir aralıklarla Antalya'ya gelir. Adana'yı bilmedikleri için tek alternatifleri Antalya. Antalya’nın iklimi olumlu olmasına rağmen çevresel yönden dolayı kamp şartları olumlu olmuyor. Dağdan esen rüzgâr ve denizden gelen şiddetli rüzgârlar olumsuz etkiler. Kışın yararlanabilecek en alternatifli yer Adana’dır.” Şeklinde konuştu.

Ayrıca Talaş; “Adana’da bilardo, golf, yamaç turizm alternatifleri çok olan bir şehir, gelen takımlarla Adana'nın ve Türkiye'nin tanıtımı yapılır” dedi.

2-004.jpg

Adana küçük Millet Meclisine katılıp söz alan diğer katılımcılar ise şunları söyledi;

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik:  Bolu ve İsviçre serinliğini kullandığı gibi Adana'da sıcağını kullanması gerekmektedir. İşletmelerin 360 gün çalışması için gerekli alternatiflerin yapılması gerekir.Antalya'da yazın spor turizmi kışın da kongre turizmi yapılmaktadır. Yumurtalık ve Karataş'ta sahillerinin harekete geçilmesi gerekiyor. Spor turizminin haricinde diğer alternatiflerin de geliştirmesi gerekiyor. İşletmelerin ayakta durması için Aladağ’da Kışın kar turizmi, yazın da tabiat turizminin gelişmesi gerekiyor. Aladağ için çalışmalar yapılıyor. Sanat festivali yapıldı, kapalı alanda yapılması için Sheraton otelde konferans verildi mekân yetersizliğinden dolayı otelde yaptık. 0 rakımdan 3000 rakıma kadar olan ender yerdir Adana. 0 rakamdan 2000 metreye kadar yerleşim mevcuttur. Turizm altyapısının gelişmesi gerekiyor. Ayrıca eğitim, sağlık ve spor etkinliklerine Orman Bakanlığı tarafından yer tahsis edilmelidir” şeklinde konuştu.

Gazeteci Bekir Fevzi Yıldırım: “Adana sağlık turizmi için de çok uygun bir şehir. Spor turizmini Yaz sıcağı değil kış sıcağına indirgememiz gerekiyor. Milli takım maçları ve özel maçların yapılması gerekiyor” diye konuştu.

AĞSODİK başkanı Ayhan Binboğa: “Aladağ, Pozantı, Kızıldağ üçgeninde yürüyüş rotalarının belirlenmesi gerekiyor.  Spor turizmi için; Sarıçam, Karaisalı, Akkapı ve Pozantı tarafında antrenman sahası gerekiyor. Portakal Çiçeği Festivaline gelen doğa sporları grupları bir ya da iki günlük yürüyüş rotalar sormuştu, bunlarla ilgili alternatif çalışmaların yapılması gerekiyor” dedi.

1940 ADS Başkanı Zülfikar Çelik ise: “Bolu Gerede- Ankara Kızılcahamam gibi yerlerde kamp yerleri vardır, Bolu'da kamp yapıyor  takımlar Kızılcahamam'da maç yapıyor. Otellerin standart sahası yok, var olanlarda küçük sahalar.

Yumurtalıkta, Ceyhan'da, Karaisalı Salbaş, Kozan'da futbol Sahaları mevcuttu. Adananın spor altyapısı geniş bir coğrafyada yaşıyoruz” diye konuştu.

1-006.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.